Obavijesti

News

Komentari 541

Odlazi šator iz Savske? "Ne želimo se miješati u izbore"

Odlazi šator iz Savske? "Ne želimo se miješati u izbore"
2

Deset mjeseci nakon što su postavljeni ispred Ministarstva, Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda, kaže kako razmišljaju o micanju šatora i to zbog izbora

VIDEO

Želimo pokazati da mi ne sudjelujemo u politici i ne pomažemo ili odmažemo niti jednoj političkoj opciji . Zanimaju nas isključivo prava branitelja i mjesecima argumentirano upozoravamo da ova Vlada nije ispunila ono što je trebala, izjavio je Josip Klemm u razgovoru za Novi list te naglasio kako još ništa nije odlučeno, ali se radi o 'ozbiljnoj ideji' koju razmatraju organizatori prosvjeda .

Klemm uvjerava da se branitelji iz Savske 66 ne misle miješati u parlamentarne izbore te će prekid prosvjeda najaviti eventualno tek nakon objave datuma parlamentarnih izbora .

POGLEDAJTE VIDEO : Nakon deset mjeseci prosvjednici odlaze iz Savske?

Pokretanje videa...

24sata Video 00:10


'Već dugo traže neki povod za micanje šatora'

Ministar branitelja Predrag Matić , čiju su smjenu prosvjednici tražili, kaže kako mu je ovo prvi glas o mogućnosti micanja šatora.

- Nisam znao da razmišljaju o tome. No, čini mi se da oni već dulje vremena traže neki povod za odlazak , pa bi im izbori bili zgodna prilika. Što se mene tiče, izdržao sam ovih desetak mjeseci, ali svejedno bi mi drago bilo ako doista odu. Obećao sam im ranije da neću likovati u slučaju da se povuku i toga ću se držati. Ali, ponovit ću da nisu ni imali nikakvog razloga za taj prosvjed , odlučan je ministar koji je za Novi list rekao kako braniteljima 'nikada nije bilo bolje nego sada'.

- Jedna politička opcija već 25 godina instrumentalizira tu populaciju, a oni na to pristaju. Svakome je to jasno. Sada su neke vođe prosvjeda politički avansirale i odavno ih nema u šatoru, a drugi se i dalje tamo pate, uvjeren je Ministar Matić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 541
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.