Obavijesti

News

Komentari 52

Odletjela za Chicago: Malena Maša ide po svoju novu šansu

Odletjela za Chicago: Malena Maša ide po svoju novu šansu
3

Maši je za operaciju trebao jedan milijun kuna, koji su građani prikupili.' Svima hvala do neba i nazad', kratko je rekla mama Vlatka prije polaska na liječenje u Ameriku

VIDEO

Malena Maša Lučić (5) jutros je u 7.40 otputovala za Chicago. S njom su otišli mama Vlatka, tata Danijel i stariji brat Vito (7). U Americi je očekuje tim liječnika koji su prije pola godine operirali i malenu Stephanie Milda. 

Maša će u ponedjeljak biti primljena u bolnicu gdje će joj napraviti potrebne pretrage kako bi 1.srpnja išla na operaciju. Roditelji su se na aerodromu još jednom zahvalili svim ljudima na pomoći. 

- Svima hvala od neba do nazad - kratko je rekla mama Vlatka prije ulaska na avion u Frankfurt gdje će presjesti za Chicago. 

Podsjetimo, Maša boluje od Arnold Chiari malformacije, a američki liječnici će joj napraviti dekompresiju, odnosno ukloniti kost koja joj pritišće mozak i uzrokuje neizdržive bolove. Maši je za operaciju trebalo 1 milijun kuna, s mogućim postoperativnim troškovima, koji su građani prikupili uplatama na njezin račun, ali i na telefon Hrabrog mede 060 9014.

Akcija nije gotova, ne zna se trošak liječenja poslije operacije

- Maša i njena obitelj su u avionu. Skupljeno je 850.000 kuna na račun, a zaklada Sierra je “posudila” još 150.000 kuna kako bi malena mogla otići na operaciju. Još čekamo obračun telefonskih poziva, a taj novac bi trebao na njen račun sjesti kroz mjesec dana. Akcija nije gotova, jer ne znamo koliko će stajati Mašino postoperativno liječenje – rekla je Višnja Vranešić, upraviteljica zaklade Sierra. 

Dodala je kako će višak novca, ukoliko ga bude, otići za liječenje nekog drugog bolesnog djeteta. 

Nakon što je pojavila bojazan kako neće biti dovoljno novca za Mašino liječenje u humanitarnu akciju, uz 24sata, uključili su se Tisak, RTL, Suzy i zaklada Sierra te izdali CD snimljen posebno za Mašu. Do kraja mjeseca je CD na kojem je pjesma Tonyja Cetinskog posvećena Maši u prodaji na kioscima Tiska. Stoji 10 kuna, a sav prihod ide maloj Maši.

Mašo, želimo ti puno sreće! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...