Obavijesti

News

Komentari 20

Odlučuje Sabor: Razrješuju 4 člana Nadzornog odbora HRT-a

Odlučuje Sabor: Razrješuju 4 člana Nadzornog odbora HRT-a

Članstva u NO razriješeni su Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović.  Peti član NO predstavnik je HRT-ovih zaposlenika

VIDEO

Saborski Odbor za medije u četvrtak je glasovima članova iz parlamentarne većine utvrdio prijedlog odluke o razrješenju četiri od pet članova Nadzornog odbora HRT-a, te utvrdio tekst natječaja za izbor četiri nova člana.

Članstva u NO razriješeni su Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović.  Peti član NO predstavnik je HRT-ovih zaposlenika.

Odbor je predložio Saboru da Mirjanu Rakić, na njezin zahtjev, razriješi dužnosti predsjednice Vijeća za elektroničke medije (VEM), a Vesnu Roller dužnosti članice Vijeća zbog isteka mandata.

Predložio je i da za predsjednika VEM-a imenuje Damira Hajduka, a za članove Davora Marića, Vanju Gavrana i Anitu Malenicu.

Imenovanju Malenice žestoko se protivio SDP, argumentirajući to 'osudom' koju joj je, zbog širenja govora mržnje 2001. izreklo Vijeće časti HND-a.

Tomić: Malenica predložena jer je bila na liniji HDZ-a

SDP-ov Damir Tomić tvrdi da je Malenica za VEM predložena jer je bila na "liniji" HDZ-a, odnosno da je "poznata" njena uloga u "šatoraškoj, protuustavnoj pobuni"

Predsjednik Odbora Jasen Mesić (HDZ) uzvraća da HDZ nikada ne potiče i ne podržava govor mržnje, da su kandidati za Vijeće "raznoliki" i da je to u "globalu dobro izbalansirano rješenje".

Osim toga, dodao je Mesić, posljednjih je dana niz kolega, i s lijevog i desnog političkog spektra podržalo Malenicu.

 Istu je argumentaciju imao i državni tajnik Krešimir Partl, od kojeg su SDP-ovi zastupnici tražili odgovor je li Ministarstvo kulture znalo za spomenutu presudu Vijeća časti HND-a?

 Prije nego je Odbor formalno potvrdio njezinu ostavku, Stazić je zahvalio Mirjani Rakić.

 Ona je neobično savjesno obavljala svoju dužnost, imamo puno razumijevanje za njezin zahtjev nakon onoga što je doživjela kada je šest tisuća bojovnika za dom spremnih krenulo na ženu od 70 godina, rekao je Stazić, ustvrdivši kako je ono što su joj napravili "bilo grupno silovanje". "Izgledalo je tako da me sram zemlje u kojoj živim", izjavio je Stazić, primijetivši da tada nije čuo osude ni Vlade, ni HDZ-a.

 Ime Mirjane Rakić ostat će zabilježeno u analima hrvatskog novinarstva, a onih 6000 iz ništavila su došli, u ništavilo odlaze, zaključio je Stazić.

Predložena razrješenja i imenovanja još treba potvrditi Hrvatski sabor.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...