Obavijesti

News

Komentari 179

Odluka o napadu je sve bliže: Assad najavio da će se braniti

Odluka o napadu je sve bliže: Assad najavio da će se braniti
4

UN-ovi inspektori u petak će dovršiti istragu o kemijskom oružju, a rezultati će biti poznati već u subotu. Britanski parlament odlučit će u četvrtak navečer o napadu

VIDEO

Nakon što je SAD objavio kako sa saveznicima priprema vojnu akciju kao odgovor na navodni napad kemijskim oružjem, predsjednik Bashar al Assad rekao je u četvrtak kako će se Sirija braniti od agresije, piše Reuters.

- Prijetnje koje su direktna agresija prema Siriji samo će pojačati predanost našim načelima i nezavisnosti našeg naroda. Sirija će se braniti od bilo kakve agresije - rekao je jemenskim političarima, a prenijela je državna televizija. 

Izvori iz opozicije tvrde kako je Sirija evakuirala većinu vojske iz Damaska kako bi se pripremili na udar zapadnih sila. 

Oklopna vozila i kamioni kretali su se prema Harran al-Awamidu. 

Rusija je poslala dva ratna broda u Mediteran?

I dok se zapadne sile pripremaju na vojnu akciju u Siriji, Rusija je poslala dva ratna broda u istočni Mediteran. 

Izvor u oružanim snagama ruskog generalštaba tvrdi kako će raketna krstarica i anti-podmornički brod stići sljedećih nekoliko dana zbog "dobro poznate situacije" u Siriji. Ipak, mornarica je kasnije demantirala da je to povezano s događajima u Siriji već da je riječ o planiranoj rotaciji brodova. 

Rezultati istrage znat će se u subotu

U međuvremenu, UN-ovi inspektori u predgrađima Damaska već treći dan istražuju navode o kemijskom napadu. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon moli sve strane da se suzdrže od vojnog napada. Siriju bi trebali napustiti u petak, a rezultati istrage znat će se već u subotu. 

Turska opremila svoje vojnike gas-maskama

Turska je svoje oružane snage stavila u stanje pripravnosti nakon prijetnji sirijskih vlasti, a vlada je u graničnom području spremila veliku zalihu gas-maski te je na sedam područja napravila bunkere. 

Britanci u četvrtak navečer odlučuju o napadu?

Britanski parlament odlučit će u četvrtak navečer o napadu na Siriju. Laburisti zahtijevaju neoborive dokaze, a britanski obavještajni odbor zaključio je da je 'najvjerojatnije' sirijska vlada odgovorna za kemijske napade, piše BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...