Obavijesti

News

Komentari 132

'Odluka o odcjepljenju Krima je nelegalna, štitit ćemo Ukrajinu'

'Odluka o odcjepljenju Krima je nelegalna, štitit ćemo Ukrajinu'
3

Rusija je blokirala Krim, u luku Sevastopolj je u četvrtak uplovio ruski ratni brod. SAD je, pak, u Crno more poslala razarač s navođenim raketama USS Truxtun

VIDEO

Odluka krimskog parlamenta da se pripoji Rusiji nelegalna je i Krim je bio, jest i bit će dio Ukrajine, rekao je u četvrtak u Bruxellesu ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. 

Rusija je vojno jača, ali Ukrajina ima duh revolucije i slobode

- Dođe li do daljnje eskalacije, ukrajinska vlada i vojska djelovat će u skladu s ustavom i zakonom. Spremni smo štititi našu zemlju, iako postoji velika neravnoteža u pogledu vojne snage Ukrajine i Rusije. Ali, imamo duh, to je duh ukrajinske revolucije i duh slobode - rekao je Jacenjuk.  

Turčinov: To je farsa i zločin u organizaciji Moskve

Privremeni predsjednik Ukrajine Oleksandr Turčinov u obraćanju naciji najavljeni referendum o odcjepljenju Krima nazvao je farsom i zločinom u organizaciji Moskve.

Obama odgovorio sankcijama

Na odluku krimskog parlamenta o pripojenju Rusiji predsjednik SAD-a Barack Obama odgovorio je sankcijama. Naredio je zamrzavanje imovine u SAD-u i zabranu putovanja u Sjedinjene Države umiješanima u ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. 

- Najavljeni referendum o neovisnosti Krima i priključenju Rusiji kršio bi međunarodno pravo, a u donošenju bilo kakve odluke o tom ukrajinskom poluotoku morala bi sudjelovati i legitimna vlada u Kijevu - rekao je u četvrtak američki predsjednik Barack Obama u obraćanju javnosti oko pitanja Ukrajine.

Ruski brod blokira ukrajinsku mornaricu, razarač SAD na putu 

U luku Sevastopolj je u četvrtak ujutro uplovio ruski ratni brod. Usidrio se na ulazu u luku i tako je blokirao prolaz ukrajinskim brodovima. Tijekom četvrtka Amerika je "poslala odgovor". Američki razarač s navođenim raketama USS Truxtun zaputio se prema Crnome moru. Američka vojska tvrdi kako je riječ o "rutinskoj vježbi koja je planirana puno prije nego je počela kriza u Ukrajini". 

Europski čelnici oštro protiv odcjepljenja

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da je najavljeni referendum o odcjepljenju nelegalan. Slično je komentirao i Laurent Fabius, francuski ministar vanjskih poslova. On tvrdi da je referendum prijetnja ukrajinskim vrijednostima. Europska je unija objavila da s Rusijom prekida dugogodišnje pregovore o uređenju viznog režima.

Je li Donjeck sljedeći na meti Rusa?

Napetost u Donjecku i dalje raste. Tamo već nekoliko dana proruski prosvjednici svakodnevno zauzimaju zgrade državnih institucija. U četvrtak je policija uhitila vođu demonstranata Pavela Gubareva. Objavljena je i snimka uhićenja, do kojeg je došlo u trenutku kada je Gubarev davao intervju za BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije