Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Odmah nakon Papine smrti je pokrenuo proces beatifikacije

Ozdravljanje časne sestre Marie Simon-Pierre proglasili su čudom. Bolovala je od Parkinsonove bolesti. Na beatifikaciju u Vatikan došlo je oko milijun vjernika

AFP/Pixsell
Foto: AFP/Pixsell
0 komentara

Odmah po dolasku na čelo Katoličke crkve 2005. godine papa Benedikt XVI. pokrenuo je proces beatifikacije prethodnika Ivana Pavla II. Pred oko milijun vjernika proglasio ga je blaženim 1. svibnja 2011. godine u Vatikanu. 

- Prihvaćamo želju našega brata kardinala Agostina Vallinija, i mnoge druge braće u zemljama diljem svijeta. Slugu Božjeg Ivana Pavla II. proglašavam blaženim te od sada možemo slaviti njegov blagdan prema pravilima koja propisuje crkveni zakon, svake godine 22. listopada. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga - rekao je papa Benedikt XVI.

Ozdravljenje redovnice proglasili čudom

Na beatifikaciju Pape, koji je prirastao srcima mnogih vjernika zbog svojih nekonvencionalnih stavova i poteza, došli su vjernici iz svih krajeva svijeta te brojni šefovi država među kojima je bila i hrvatska premijerka. Taj vikend svi oni koji su stigli u Vatikan mogli su odati počast Ivanu Pavlu II. čiji su lijes izložili u bazilici Svetog Petra. Papinu krv je u epruveti nosila njegova dugogodišnja pomoćnica, a uz nju je bila redovnica Marie Simon-Pierre, koju je pokojni Papa izliječio od Parkinsonove bolesti. Njeno ozdravljenje proglasili su čudom. Časna je kazala kako je ozdravila u noći na 3. lipnja 2005. godine, četiri godine nakon što su joj dijagnosticirali bolest. Istaknula je kako joj je bilo teško gledati bolesnog Ivana Pavla II. na televiziji, jer je i on imao Parkinsonovu bolest. Rekla je da je osjećala veliku prazninu nakon što je Papa preminuo. Sestra Marie danas, šest godina nakon ozdravljenja, bez poteškoća piše, radi i vozi automobil. Uz to priznato čudo, postoje mnogi koji su svjedočili iscjeliteljskim sposobnostima Ivana Pavla II.

Vjernici tražili da Ivana Pavla II. odmah proglase svetim

Na dan kada je okupljenim vjernicima na Trgu svetog Petra kardinal Leonardo Sandri objavio da je sveti otac Ivan Pavao II. preminuo, masa je jednoglasno počela vikati: Santo subito! (Svetac odmah). Oko 70.000 vjernika željelo je Karola Józefa Wojtyłu odmah proglasiti svetim. Na njegovu sprovodu na Trgu svetog Petra 8. travnja 2005. tijekom mise oko tri milijuna vjernika začudilo se kad je odjednom zapuhao snažan vjetar. Nosio je mitre i halje brojnih biskupa i svećenika koji su služili svetu misu. Na lijesu od čempresova drva nalazio se evanđelistar, dar koji je papa 1998. dobio u Mariji Bistrici, čije je korice vjetar točno na kraju mise zatvorio, što su mnogi protumačili prisustvom Duha Svetoga. To je među vjernicima i znak da papina duša mirno počiva na drugom svijetu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message