Obavijesti

News

Komentari 13

Održao se plenum Filozofskog fakulteta: Donijeli tri zaključka

Održao se plenum Filozofskog fakulteta: Donijeli tri zaključka
1

Plenum je podržao osnivanje platforme različitih sveučilišnih sastavnica zbog zajedničkoga djelovanja prema sveučilišnu Rektoratu u vezi nelegalnih odluka Senata

VIDEO

Plenum Filozofskoga fakulteta (FF) Sveučilišta u Zagrebu podržao je u utorak navečer osnivanje platforme različitih sveučilišnih sastavnica zbog zajedničkoga djelovanja prema sveučilišnu Rektoratu u vezi nelegalnih odluka Senata i drugih nezakonitih procesa na tome sveučilištu.

Vezano za potporu za osnivanju platforme, plenum je naložio i svoj Radnoj grupi za vanjsku suradnju da 'krene' u organiziranje te platforme. 

Plenum FF-a podržao je i zajedničku akciju s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) ispred Rektorata zagrebačkoga Sveučilišta 25. listopada ove godine u povodu rođendana rektora Damira Borasa pod nazivom "Sretna penzija", što su predložili predstavnici TTF-a nazočni na plenumu.

Treći zaključak plenuma odnosio se na Inicijativu članova i zamjenika članova u Fakultetskome vijeću, odnosno plenum je od njih zatražio da ustraju na poziciji da ne sudjeluju u radu Vijeća bez studentskih predstavnika.

Nakon što je jedan od sudionika plenuma upozorio da se pod točkom "Paraliza rada Vijeća i fakulteta" nije glasovalo o četvrtom prijedlogu to je učinjeno pod točkom razno.

Riječ je bila o tomu hoće li plenum podržati akciju ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, a akcija se odnosi na upoznavanje novoga ministra znanosti i obrazovanje s trenutačnim studentskim problemima i s krizom na Sveučilištu.

Plenum je podržao i tu inicijativu, a jedna od sudionica rekla je kako je za novoga ministra znanosti i obrazovanja predložen Pavo Barišić koji u Hrvatskoj paneuropskoj uniji blisko surađuje s akademikom Mislavom Ježićem, a surađuje i s rektorom Borasom. Ta je primjedba popraćena smijehom plenumaša.

Pod točkom razno jedan student upozorio je na probleme neinformiranosti studenata koji su upisali jednopredmetni studij filozofije koji ima samo znanstvenii smjer, a oni su uvjereni da će po zvaršetku studija raditi kao profesori filozofije. S tim u vezi, plenum je predložio da se taj problem iznese na sjednici Odsjeka za filozofiju.

Predstavnik udruge "Protagora" pozvao je pak okupljene da im se pridruže u prosvjedu koji će organizirati u subotu, 22. listopada, na kojemu će tražiti raskid ugovora između Vatikana i Republike Hrvatske, a i njegov su prijedlog okupljeni pozdravili pljeskom,       

Zaključeno je i da će se idući plenum održati po potrebi i za to je zadužena Radna grupa za tehnikalije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca