News

Komentari 5

Odslužio kaznu: Oslobođen je glavni protivnik Sretena Jocića

Odslužio kaznu: Oslobođen je glavni protivnik Sretena Jocića

William Vim Holeder pušten je nakon što je u zatvoru proveo šest godina zbog otmice bogataša Freddyja Heinekena. Vrlo je blizak s balkanskim kriminalcima

Najveći neprijatelj Sretena Jocića, kao i šef uhićenog Luke Bojovića, Nizozemac William Vim Holeder odslužio je zatvorsku kaznu za otmicu bogataša Freddyja Heinekena i ponovo je na slobodi, javlja Blic.

Holeder je pušten na uvjetnu slobodu nakon što je odslužio šest od devet godina zatvora u Nizozemskoj. Vrlo je blizak s kriminalcima s Balkana, a posebno s onima iz Srbije i Crne Gore.

Nizozemska policija za njega tvrdi da je iz zatvora naručio brojne likvidacije, a kao glavni ubojica za njega je radio Luka Bojović. Tijekom suđenja za otmicu misteriozno je ubijeno 12 svjedoka koji su imali informacije o njegovom poslovanju. Mnogi su bili bliski Sretenu Jociću poznatom kao Joca Amsterdam. 

Prema saznanjima srpske policije njih dvojica su u dugogodišnjem ratu, a baš zbog tog sukoba ubijeni su brojni ljudi u Nizozemskoj, Španjolskoj i Crnoj Gori. 

Prema saznanjima nizozemske policije Jocić i Holeder dugi niz godina blisko su surađivali, a suradnja se pretvorila u međusobni sukob nakon Jocićevog uhićenja u Bugarskoj 2002. godine. Uzrok sukoba nizozemskog podzemlja su likvidacije Jocićevih suradnika koji su na sudu mogli iznijeti dokaze protiv Holedera.

Najčitaniji članci