Obavijesti

News

Komentari 9

'Odustajanje Vanđelića za nas je odlično jer bi nam na izborima bio najozbiljniji protukandidat'

'Odustajanje Vanđelića za nas je odlično jer bi nam na izborima bio najozbiljniji protukandidat'

Što se tiče samog HDZ-a, s ovim istupom Vanđelića se pokazala praksa koju vidimo godinama, a to je da je zapravo kandidat HDZ-a za Grad Zagreb Milan Bandić, poručuje Mostov Zvonimir Troskot

VIDEO

Činjenica da je gospodin Vanđelić odustao, a njega poštujemo zbog njegove stručnosti i znanja, pogotovo u financijama i upravljanju velikim sustavima, za nas je dobra, odnosno odlična jer nam je to bio najozbiljniji protukandidat. S ovim činom nama je otvorio vrata drugog kruga, poručio je Mostov zastupnik i kandidat za gradonačelnika, Zvonimir Troskot, komentirajući odluku Damira Vanđelića, ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba, da neće biti HDZ-ov kandidat za Zagreb.

Vanđelić se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba: Samo o obnovi grada sad razmišljam
Vanđelić se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba: Samo o obnovi grada sad razmišljam

- Što se tiče samog HDZ-a, s ovim istupom Vanđelića se pokazala praksa koju vidimo godinama, a to je da je zapravo kandidat HDZ-a za Grad Zagreb Milan Bandić. Što se tiče ostalih stranaka, naš stav je da se mi s njima ne bavimo iz razloga što provodimo našu lokalnu strategiju koju smo postavili još od parlamentarnih izbora, gdje smo iznjedrili naše kandidate u najvećim gradovima. U Rijeci je Miletić već u drugim krugu, u Zagrebu vidite kako se stvari postavljaju, bit ćemo ozbiljni igrači i borit ćemo se za lokalne sredine, odnosno gradove, obzirom da su oni jako važni za daljnje pokretanje - istaknuo je Troskot.

Upravo on je u Saboru pokrenuo ukidanje plaćanja obavezne članarine HGK-u, ali vladajući to nisu stavili na glasanje. Parlamentarna koalicija donijela je zaključak kojim će Sabor obvezati Vladu da do kraja zasjedanja, do 15. srpnja, donese izmjene Zakona o HGK, kojim će reformirati komoru. U petak se glasa o tom zaključku, ali i Mostovom prijedlogu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I ako dođe do reforme HGK, što je najavljeno, ona će doći nakon lokalnih izbora, to je sad preosjetljiva tema vladajućoj stranci. Svi poduzetnici i obrtnici pomno gledaju kako će biti glasanje u petak. Što god oni napravili sad u petak, to je njihov poraz, ne mogu to izvući, a njihovi koalicijski partneri, koji su se toliko kleli u tržišno gospodarstvo, preko noći su od toga da će podržati taj Zakon prešli u to da je naš prijedlog politikantski. Mi smatramo da je naš prijedlog nastavak naše politike, koju smo provodili još od 2016. - poručio je Troskot. 

'Uspješan proces kojeg sam odradila u Agrokoru velika je referenca za moj novi posao'
'Uspješan proces kojeg sam odradila u Agrokoru velika je referenca za moj novi posao'

Mostovi zastupnici danas su bili i na prosvjedu poduzetnika i dali im podršku.

- Mi smo otišli na prosvjed i dali im podršku i imat će je i dalje, ali konkretnu, a ne samo načelnu i dolaskom na prosvjede nego ovdje kroz zakone u Saboru - istaknuo je Nikola Grmoja dodavši kako smo jedina zemlja u EU koja nema jasne kriterije za popuštanje ili pooštravanje mjera. 

- Ljudi u nestrpljenju stalno iščekuju, misle da će se nešto dogoditi, a ništa se ne događa. To nije ni pedagoški, ne možete s ljudima tako postupati. Da biste ljude privoljeli da provode određene mjere, onda im morate objasniti zašto to činite i kada će se mjere ublažiti. Jedina smo država koja nema pokazatelje za ublažavanje ili pooštravanje mjera i to je ono što ljude izluđuje - kaže.

Komentirao je i postavljanje bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić, na čelo Podravke.

- Nakon što je Upravni sud srušio sve odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, među kojima je i odluka o Martini Dalić, tada su se stekli uvjeti da ju se rehabilitira i da je se postavi na čelo Podravke. To je jedan od razloga zašto je Plenković jučer bio nervozan jer sam to ja uočio jučer na konferenciji za medije i rekao da Vlada utječe na pravosuđe, sudove i DORH. S ovog mjesta ponovno pozivam premijera, ako sam rekao nekakvu neistinu i oklevetao ga, neka me kazneno goni. A ponavljam svoj zahtjev Saboru o skidanju imuniteta - istaknuo je Grmoja dodavši kako o njenom ekonomskom iskustvu ne može govoriti. 

-  Ali mogu govoriti da iza sebe ima repove, da je bila dio afere Agrokor, da je imala odluku Povjerenstva za sukob interesa i da je sada postavljena na čelo Podravke nakon što Upravni sud srušio sve odluke Povjerenstva vezano uz načelo povrede obnašanja dužnosti - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a