Obavijesti

News

Komentari 416

'Uspješan proces kojeg sam odradila u Agrokoru velika je referenca za moj novi posao'

'Uspješan proces kojeg sam odradila u Agrokoru velika je referenca za moj novi posao'
4

Martina Dalić je najavila kako će se zbog funkcije u Podravci preko tjedna preseliti u Koprivnici, te najavila brojne nove procese, ali i nastavak dosadašnjih

Na današnjoj sjednici Nadzornog odobra donesena je odluka da će nova predsjednica Uprave Podravke biti Martina Dalić.

Izjavu nakon sjednice Nadzornog odbora daju predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

- Razvoj kompanije je razlog zbog kojeg sam prihvatila ovu dužnost. Veselim se radu sa svima u Podravci. Uložit ću veliku energiju da Podravka bude kompanija koja će koristiti prednosti EU fondova. Podravka je važan nositelj prehrambene industrije, nastojat ćemo da se povećava udio hrvatskih proizvoda u proizvodima Podravke. Najveća vrijednost Podravke su ljudi - rekla je Dalić.

- Nemogu komentirati proces koji su dioničari koristili i način na koji su dogovorili da prijedlog za moje imenovanje. Meni to puno znači, za mene to predstavlja dodatnu odgovornost, jer struktura vlasništva Podravke je vlasništvo koje reflektira kompaniju koja je važna državi i od nje država puno očekuje - nastavila je.

Povratak Martine Dalić: Od sutra je nova šefica Podravke
Povratak Martine Dalić: Od sutra je nova šefica Podravke

Upitana je za aferu Borg.

- Objasnite mi što je afera Borg? Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade ja sam te razloge objasnila i pri tim razlozima stojim. ONo što je iza toga su rezultati u procesu restrukturiranja Agrokora. Zadovoljna sam što je taj proces uspio, država nije snosila troškove tog restrukturiranja. Posao koji je obavljen u Agrokoru, koji sam ja vodila u velikoj mjeri, predstavlja veliko iskustvo i jednu veliku referencu za ovaj posao. To je proces koji je uspio i pokazali smo da i mi ovdje se možemo nositi s velikim ekonomskim problemima - nastavila je.

Martina Dalić potvrđena za novu predsjednicu Uprave Podravke

Dijelom će odsad živjeti u Koprivnici.

- Namjeravam raditi na uspostavljanju i većem razumijevanju grada, načina na koji funkcionira ova zajednica. Zbog toga planiram u radnom tjednu boraviti i živjeti u Koprivnici tijekom tjedna, kako bih ubrzala proces upoznavanja s ljudima, kompanijom i gradom - istaknula je Dalić.

Dalić smo plaćali 6+6, radila je na Plenkovićevoj strategiji, a on je sad opet vraća u život
Dalić smo plaćali 6+6, radila je na Plenkovićevoj strategiji, a on je sad opet vraća u život

Najavila je i prve poteze.

- Prvi potezi su upoznavanje sa suradnicima, susret s predstavnicima radnika, upoznovanje i posjet različitim proizvodnim jedinicama kompanije. U tijeku je priprema srednjoročnog strateškog plana. Dolazim s ciljem da nastavimo procese koje moramo dovršiti. Ne razmišljam trenutno o rekonstrukciji Uprave - navela je Dalić.

Na pitanje je li njena funkcija političko uhljebljivanje, odgovorila je:

"Kad vidite moj životopis, onda zaključite je li moj dolazak u Podravku političko uhljebljivanje. To su promašene izjave."