Obavijesti

News

Komentari 37

Zbog kampanje u tisku: Srpski premijer završio na poligrafu

Zbog kampanje u tisku: Srpski premijer završio na poligrafu
1

Aleksandar Vučić dragovoljno se u nedjelju podvrgnuo ispitivanju na poligrafu nakon optužbi u medijima o navodnim pritiscima na vlasnika lista Kurir

VIDEO

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić dragovoljno se u nedjelju podvrgnuo ispitivanju na poligrafu nakon optužbi u medijima o navodnim pritiscima na vlasnika lista Kurir, a ministar policije rekao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji da je Vučić prošao poligrafsko ispitivanje. 

Policija će provesti “detaljnu i brzu istragu”, koja će pokazati “tko je i s kakvim ciljem organizirao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje”, izjavio je ministar Nebojša Stefanović na tiskovnoj konferenciji na kojoj novinarima nisu bila omogućena pitanja.

 Stefanović je naglasio kako će  “policija pokazati da je Srbija pravna država” kojom “neće vladati kriminalci”, te da će “spriječiti destabiliziranje zemlje”.

 Stefanović, koji je i potpredsjednik Vučićeve Srpske napredne stranke i njegov blizak suradnik, naglasio je kako se srbijanski premijer “dragovoljno podvrgnuo detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe” objavljene u  nedjeljnom broju Kurira.

Kurir je objavio izvode iz kaznene prijave po kojoj je navodno premijer Vučić sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom tabloida Informer Draganom  Vučićevićem te direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao nagovoriti bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika tog lista Aleksandra Rodića.

 “Vučić i Vučićević su me tjerali da smjestim Rodiću”, istaknuo je Kurir na naslovnici te u tekstu u kojem se daju navodi iz kaznene prijave nekadašnjeg direktora lista Aleksandra Kornica.

Kako je najavio ministar unutarnjih poslova, policija će tijekom dana “pokušati doći i do Aleksandra Kornica” kako bi ga saslušala, a o daljem radu i eventualnom kvalificiranju tog djela bi se trebalo očitovati tužiteljstvo.

Stefanović je potvrdio u nedjelju da je policija uhitila muškarca, za kojeg tvrdi da je pripadnik “barske kriminalne skupine”, koji je u 24 sata osam puta zatečen na prilazu Vučićevoj obiteljskoj kući.

Stefanović je objasnio da je riječ o S. M, rođenom 1973., koji je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009., a zadnjih godina je u vezi s barsko-budvanskom kriminalnom skupinom.

 “Maksimalno su pojačane mjere sigurnosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne dužnosnike za koje se smatra da mogu biti ugroženi”, naglasio je Stefanović.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je kao neviđene napade na premijera Vučića, ocijenivši kako je “cilj takve hajke destabiliziranje Srbije”, te naglasio da “odgovor mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija”.

 “Budućnost Srbije nema alternative, a jedini dokazano uspješan put je nastavak državne politike vlade Srbije i premijera Vučića, koja je ostvarila velike ‎rezultate u proteklom periodu”, citiraju beogradski mediji Dačićevu ocjenu i poruku da Vučić “uživa apsolutnu podršku građana Srbije”.

“Neviđeni napadi na premijera Vučića u danima kada je upravo završio najuspješniji posjet Kini u ‎nekoliko zadnjih desetljeća, kada je donijeta povijesna odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima s EU-om i u predvečerje ministarskog vijeća OESS-a, kad će Srbija biti diplomatska prijestolnica svijeta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabiliziranje Srbije”, ocijenio je Dačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..