Obavijesti

News

Komentari 78

'Djevojka Horvatinčića gacala je po brodu, bila je sumnjiva'

'Djevojka Horvatinčića gacala je po brodu, bila je sumnjiva'
1

Jedan svjedok se ispričao, drugi se bez obrazloženja nije pojavio, a dvojica nisu primila poziv. Svjedočio je Boško Bolanča, koji je nakon nesreće došao u pomoć

VIDEO

U nastavku suđenja Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 16. kolovoza prošle godine poginulo dvoje Talijana, Općinski sud u Šibeniku u ponedjeljak je saslušao samo jednog od petero pozvanih svjedoka. 

Jedan se ispričao, drugi se bez obrazloženja nije pojavio, a dvojica uopće nisu primili poziv.  Radi se o petorici djelatnika tvrtke Navigator koja je iz Marine Kremik kod Primoštena nakon nesreće krenula na otočić Maslinovik spašavati Horvatinčićev 12-metarski gliser Santa Marina. 

- Došli smo brodom do otočića Maslinovika i vidjeli plavi gliser, ali nikoga nije bilo u njemu. Brod je bio uz kraj, a na obalu među kamenje je bilo bačeno sidro. Motori u gliseru nisu radili, a u njega je kroz rupu na pramcu prodirala voda. More je bilo do pojasa. Začepili smo rupu i krenuli ispumpavati more. Nakon toga smo brod oteglili do marine Kremik - ispričao je Boško Bolanča (52), mornar koji se jedini odazvao pozivu suda. 

Bolanča se prisjetio da je na brod u to vrijeme u pratnji policije došla Anica Dilber Đerđe koja je iz kokpita pokupila dokumente. 

Na prvu sam pomislio da je i gospođa policajka jer je došla tražiti neke papire na brodu.  Bilo mi je sumnjivo jer je ona tamo gacala po brodu. Kasnije sam saznao da je ona djevojka od vlasnika broda - prisjetio se Bolanča.

Slijedeća su ročišta zakazana za 29. kolovoza, 4. i 5. rujna. 

Anica Dilber Đerđe svjedoči 4. rujna

Sutkinja Maja Šupe na ročište od 4. rujna ponovno će pozvati glavnu svjedokinju, Anicu Dilber Đerđe, koja se posljednji put ispričala poslavši medicinsku dokumentaciju Odjela za psihijatriju bolnice Rebro, po kojoj ona nije sposobna svjedočiti. 

- Ona je još uvijek bolesna, ali vjerujemo da će ipak moči svjedočiti. Ona je jedini svjediok koji je bitan i koji ima neposredna saznanja, a ovi svi drugi svjedoci koji se ispituju imaju posredna saznanja i mahom iskazuju onako kako su iskazivali u istražnom postupku - rekao je nakon ročišta odvjetnik Velimir Došen, koji zajedno s kolegom Brankom Baicom brani Tomislava Horvatinčića. 

-  Očito sud nastoji suđenje voditi ažurno. Međutim, ne može utjecati na svjedoke hoće li doći, ili će se ispričati. Ipak, za hrvatske pojmove suđenje ide dosta brzo i svjedoci su dosta uredni u svojim dolascima, tako da bi već u rujni svi mogli biti saslušani - rekao je Baica.

Podsjetimo, Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. godine kod otočića Maslinovik ispred Primoštena svojim gliserom Santa Marina u punoj brzini naletio na jedrilicu Santa Pazienza, i na taj način je usmrtio talijanski bračni par koji je sjedio na krmi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...