Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
413 komentara

Odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv ministrice Žalac

Prema Općinskom državnom odvjetništvu, činjenica da ministrica Žalac u trenutku nesreće nije imala važeću vozačku dozvolu nije u vezi s time da je imala prometnu nesreću

Foto: PIxsell
413 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je u srijedu, 10. srpnja 2019. odbacilo kaznenu prijavu podnesenu protiv Gabrijele Žalac zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Podsjetimo, ministrica je u Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom imala prometnu nesreću u kojoj je dijete (10) zadobilo teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide. O tome je i 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke. 

ISPRIČALA SE ZBOG ISTEKA VOZAČKE Žalac o nesreći: 'Posjetila sam malu dragu susjedu u bolnici...'

Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Ispitani su i svjedoci i osumnjičenica, kao i provedeno je i kombinirano sudsko-medicinsko i prometno vještačenje.

Tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je Žalac svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je vožnja bez važeće vozačke dozvole u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom, zaključilo je Državno odvjetništvo. Prema tim rezultatima, ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

PLENKOVIĆEVA SLAGALICA Tolušić i Kujundžić ostat će u Vladi, a Žalac i Pavić odlaze?
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message