Obavijesti

News

Komentari 161

Ogorčeni Kajinovi fanovi na Fejsu: Damire, sramimo te se!

Ogorčeni Kajinovi fanovi na Fejsu: Damire, sramimo te se!
2

'Srami se, Kajine!', 'Nije upitna mirovina već vrijeme aktiviranja', 'Ovakva demagogija je nešto odvratno' samo su neki od komentara koji su ostavljeni na njegovom profilu

VIDEO

Žao mi je što je sve ispalo ovako, ali neću da mi za deset godina bude još više žao i da, ne daj bože, moja obitelj i ja nemamo od čega živjeti. Ovaj potez je samo neka vrsta osiguranja meni i mojoj obitelji. Nisam nikada ništa ni tražio niti očekujem takvo što, a niti mi išta treba. Iskoristio sam svoje zakonsko pravo i s te strane mi je savjest mirna. Imam 50 godina, 30 godina radnog staža, peti put sam uzastopno izabran za saborskog zastupnika. Još sam 2003. ili 2004. imao pravo na saborsku mirovinu, ali nisam ga iskoristio sve do sada - napisao je na svom Facebook profilu Damir Kajin pokušavajući se opravdati pred fanovima na “fejsu” zbog čega je aktivirao saborsku mirovinu na jedan dan. 

Dodao je da se uvijek borio za male ljude i da se nada da će ga oni razumjeti. No uglavnom je ostao neshvaćen. “Mali ljudi” su mu uzvratili: “Ja i moja obitelj već sada nemamo od čega živjeti i ‘ko nas pita. Tu tvoju penziju smo ti mi dali i ostala sirotinja, sramota”, “Nažalost, neću razumjeti, jer borba za male ljude ne uključuje i borbu za četiri puta veću penziju”... Još 2005. Kajin se razveo jer nije mogao podmirivati dugove bivše supruge prouzročene poslovnim neuspjesima pa se možda, poučen tim iskustvom, želi osigurati na vrijeme.

Ukidaju pravo zastupnika na povlaštenu mirovinu

Kao što je obećala, Vlada je jučer na početku sjednice prihvatila izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru kojima se zastupnicima, sucima Ustavnog suda i glavnom državnom revizoru ukidaju povlaštene mirovine. Premijer Zoran Milanović rekao je da zna “da su proračunske uštede male, ali da je to očito bio uglati kamenčić koji je građanima smetao”

Mihela Hadrian: A mirovina od 6-7000 kn bi bila mala? Nedostatna za život? Mnogi penzići "žive" od minimalne penzije ispod 2000 kn.Stoga moram reći da i dalje ne podržavam Vašu odluku.

Stermotic Paola: Mislim da u Saboru svi misle samo na sebe i vlastitu obitelj..., i u tome nema ništa lošeg. Problem je da ste vašim egom i samoljubljem uništili mnoge obitelji u zemlji. Još tužnije je što vas mi plaćamo. Ali tko nam je kriv. I još nešto! Prestanite plakat da nemate ništa.

Nikola Blazevic: Vaša razlike između "obične" i povlaštene mirovine je iznos mirovine moje majke. Vašim potezom samo ste mi potvrdili izjavu da nema poštenog političara i iskreno zgadili više nego neki drugi političari, jer od Vas ovakvo nešto nisam očekivao. Sramotno, zbilja sramotno...

Gordan Kučinar: Nema te izjave koja može objasniti da je OK trošiti tuđi novac. Taj novac niste zaradili. Mirovinu možete imati kao i svi drugi odnosno onoliku koliku ste uplatili u mirovinski sustav. Ovako vi trošite tuđi novac Naš novac i samim time Vi ste od sebe stvorili lopova. Legalnog lopova koji je ostvario svoje zakonsko pravo da bude lopov. Pravo koje nitko nema osim povlaštene kaste saborskih zastupnika.

Aneta Kawauchi:  A zašto Vi, gospodine Kajin, ne mislite da bi bilo u redu da se i Vaša penzija određuje prema uplatama od plaće u mirovinski fond? Srazmjerno plaći koja je visoka, svakako bi i mirovina bila veća nego nama, običnim smrtnicima.

Željko Farkaš: Kako da se osiguraju svi oni koji su pošteno radili 30 i više godina, a trenutno su bez posla. Da li i oni mogu po nekoj povlaštenoj klauzuli dobiti bar 2000,00 kn mirovine ili moraju nalaziti nove načine preživljavanja. Ovime gubi samo Damir Kajin , ali i IDS kao stranka. A pokušaj da se opravda ova nemoralna odluka je gotovo smiješan i najčešće okretanje pile naopako. Kao nisam ja kriv, nego je kriv HDZ. Sramota, fuj.

Goran Sejda Jakovic: Ma daj,ovo je sramota,on osigurao svoju obitelj. Nas je sedmero doma...jedino ja radim i ne primam redovno primanja, što reći o ovome, mirovina bi vam bila svejedno dobra,ma sramite se gospodine Kajin.

Drazen Stepanov: Nije stvar u mirovini već u principu i moralu. Nisi se trebao kandidirati ako si htio u mirovinu. Izgubio si povjerenje i poštenje kojim si se krasio.

Jurica Dalmatinoid Gašpar: S obzirom na to da Vam je, gospodine Kajin ovim činom penzija sa 7000 povišena na 8200 kn, razumljivo kako će to egzistencijalno utjecati na Vašu obitelj! S druge strane nikako ne razumijem te ljude koji kopaju po kontejnerima, jer im je penzija 1500 kn, pa iako su radili 30 i više godina, te redovito uplaćivali u Mirovinski fond, njima tih 1200 kn ništa ne znači za egzistenciju... Ipak, Vas su izabrali da ih predstavljate u najvišoj državnoj instituciji, Hrvatskom Saboru, pa im trebate pokazati svojim primjerom! Šteta samo eto što ni ti penzići kontejneraši nisu upućeni i to da su se mogli umiroviti na jedan dan... Siguran sam da su sami krivi za svoju sudbinu! Srdačan pozdrav!

Dominik Holjevac: ovakva demagogija je nešto odvratno, ali što očekivati od naših političara nego licemjerno ponašanje u svemu.Iskreno od Vas se to nisam nadao :( veliki minus ali ko da je sve Vas za to briga.

Više komentara možete pogledati na Facebook stranici Damira Kajina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.