Obavijesti

News

Ogorčeni smrću mladića u BiH: 'Njegovo nevino srce nije moglo podnijeti ovako podle ljude'

Ogorčeni smrću mladića u BiH: 'Njegovo nevino srce nije moglo podnijeti ovako podle ljude'
1

Prijatelji mladića (22) iz BiH koji je ponižen i ismijan na razgovoru za posao nakon čega se ubio, imaju samo riječi hvale za njega. Još ne mogu vjerovati da ga nema, tužni su i bijesni te ostavljaju poruke na mrežama

VIDEO

Duša jedna neiskvarena. Koga god bi pitali za to dijete u Laktašima rekao bi isto što i ja, rekla je za Blic potresena djevojka koja je poznavala mladića koji je ponižen i ismijan na razgovoru za posao. Nakon toga postao je žrtva nasilja na internetu  koje nije mogao podnijeti i oduzeo si je život. Djevojka otkriva da je mladić bio primjer društvu - nije pušio, ni pio, niti ikoga u životu uvrijedio.

- Uvijek je bio vedar i nasmijan. Imao je poštovanja prema svakome. Ovo nije zaslužio, kao ni njegova obitelj. Njegovo nevino i neiskvareno srce ovakve podle ljude nije moglo podnijeti - kaže ona.

Podsjetimo, mladić (22) je bio na razgovoru za posao na benzinskoj postaji u Mahovljanima. Radnik benzinske ga je ismijavao dok je popunjavao prijavu za posao. Još jedan radnik, kojeg su kasnije uhitili, ih je snimao i sve je završilo na društvenim mrežama.

 - Cijela njegova obitelj je divna. To dijete je imalo 22 godine. Radio je na par mjesta i uvijek se borio i išao dalje. Nije bio od onih što čekaju da im neko nešto da - kažu oni koji su poznavali mladića. Njegova majka oglasila se potresnim statusom nakon užasnog događaja na društvenim mrežama.

- Imati živu i zdravu djecu, znači imati sve. Jer to je jedina sreća - napisala je shrvana majka. Još je jedan potresni status osvanuo na Facebooku.

- Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi... Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odletjeti u raj, da mu se povrijeđena dječja duša smiri...
Ne znam osobu koja je napravila ovaj video, ali znam obitelj dječaka koji je "ispunjavao formular" za posao i molim se Bogu da im da snage. Mirno spavaj dobri dječače, neka te anđeli čuvaju. I molim vas sve, da ova objava bude bez ružnih komentara jer je ovo i molitva dragom Bogu da mu oprosti grijehe, ako ih je tako mlad imao. Molim vas da ovu objavu svi podijelite na sve strane svijeta, da zamolite, da se ovaj video ne dijeli dalje i da mu se mrtvom nitko više ne smije - napisao je muškarac. 

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubojstvo na području ovog grada, te da su policajci poduzeli mjere iz njihove nadležnosti.

- O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - rekla je Milana Stojanović, glasnogovornica PU Banja Luke.

U međuvremenu je policija uhitila radnika benzinske s video snimke na kojoj je prikazan kako snima mladića koji je došao tražiti posao.

U međuvremenu je i vlasnik benzinske ispričao za Novosti kako je otpustio radnika koji je tog mladića snimao.

Tragedija šokirala BiH: Snimali ga i ismijavali, sve su i objavili. Ubio se. Policija uhitila čovjeka
Tragedija šokirala BiH: Snimali ga i ismijavali, sve su i objavili. Ubio se. Policija uhitila čovjeka

Ne čekajte, potražite pomoć

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite 01-2376-470 kad god zatrebate pomoć od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111. Broj Hrabrog telefona za roditelje je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja  25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana. Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"