Obavijesti

News

Komentari 94

Oklevetao je Bandića da krade: Meiću novčana kazna i tužba

Oklevetao je Bandića da krade: Meiću novčana kazna i tužba
2

Jurica Meić mora platiti kaznu od 4849 kuna za klevetu. Meića sada čeka i privatna tužba Bandića za pretrpljenu duševnu bol. Gradonačelnik traži čak 100.000 kuna

VIDEO

SDP-ovac Jurica Meić mora platiti kaznu od 4849 kuna za klevetu Milana Bandića jer je ustvrdio da krade. Potvrdio je to Županijski sud nakon žalbe Meića na prvostupanjsku presudu kojom je proglašen krivim. Meića za istu stvar čeka i privatna Bandićeva tužba za naknadu štete za pretrpljenu duševnu bol od 100 tisuća kuna. Nakon ove presude, postoji vjerojatnost da će Meić morati platiti i u posebnom postupku i dio te naknade.

Meić je posljednji zastupnik osuđen za klevetu 

Meić će sigurno biti posljednji zagrebački zastupnik koji je za to osuđen jer je u međuvremenu promijenjen Poslovnik, pa je nemoguće da netko odgovara za vrijeđanje ili klevetanje za govornicom.

Prije dvije godine u raspravi o građenju Tomislava Horvatinčića na Gradskoj Skupštini, Meića je naljutilo što mu gradonačelnik ne želi dati odgovor. Pa je izrekao spornu rečenicu: "Ja vas nisam pitao koliko ste se nakrali..."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sud je utvrdio da je Meić izrekao klevetu i kaznio ga s obrazloženjem da Bandić nije osuđen niti je protiv njega podignuta optužnica.

Meić: Da kažem da je Sanader lopov, kaznili bi me za klevetu

Meić se ne miri s presudom i smatra da ima pravo na imunitet za izgovoreno u Skupštini. Zakon je tek nakon što je ovo izrečeno izmijenjen i daje imunitet, ali Meićevi odvjetnici smatraju da su zastupnici u Saboru i lokalnoj upravi izjednačeni. Postoji i presuda šibenskog suda koja to analogijom dokazuje jer je tada vijećnik kažnjen jer je klevetu izrekao na tiskovnoj konferenciji, a sud je zauzeo stav da se proces ne bi mogao voditi da je rečeno u lokalnom parlamentu.

- Po ovom obrazloženju, da danas kažem da je Sanader lopov, isto bih mogao biti kažnjen za klevetu. Još ću se boriti i vjerujem u pravnu državu. Strpljen, spašen - rekao je Meić aludirajući na gradonačelnikov vokabular.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!