Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

'Oko Istanbulske konvencije je malo argumentirane rasprave'

Jako je puno etiketiranja, optuživanja onih koji drugačije misle, kazao je predsjednik Sabora studentima prava koji su u ponedjeljak došli u Malu vijećnicu raspravljati o Zakonu o studentskom radu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10 komentara

Iako su saborski zastupnici na dvotjednom odmoru, klupe u Maloj vijećnici dobro su popunjene. O Zakonu o studentskom radu raspravlja 130 studenata prava na simuliranom parlamentu, koje održava Europsko udruženje studenata prava. Pozdravio ih je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

- Drago mi je da vas vidim u ovako velikom broju, žao mi je, možda ste trebali biti u pravoj sabornici. S obzirom koliko vas ima, to brojka nadilazi onu uobičajnu brojku, koliko zastupnika ima na plenarnoj sjednici. I ovdje se može dobro debatirati - kazao je.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Drago mu je što su odabrali temu koja se tiče studentskog života, i nema klasične svjetonazorske elemente. Pozvao je studente da se užive u raspravu i da se na trenutak stave u poziciju zastupnika, ali da raspravljaju argumentima i tolerantno.

- Svjedoci ste nažalost da u radu Sabora ima mnogo onoga što ne bismo voljeli vidjeti u javnom prostoru. Ima puno rasprava koje nisu temeljene na argumentima i vrlo često su rezultat osobnog stava prema drugom zastupniku, da se nekad u nedostatku argumenata koriste ad hominem (prema čovjeku) stavovi. To je ono što postoji, ali bi trebalo smanjiti na najmanju moguću mjeru. Naravno da od toga ne možemo pobjeći, nisu svi skloni raspravi argumentima nego vrlo često posežu na osobnim uvredama ili podcjenjivanju - napomenuo je Jandroković. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Napomenuo je i kako je Hrvatska mlada demokracija, koja se još uči debatirati i argumentirano razgovarati. 

- Imamo sada raspravu oko Istanbulske konvencije. Vrlo je malo u njoj argumentirane rasprave, a jako je puno etiketiranja, optuživanja onih koji drugačije misle i kad uđemo i tu vrstu rasprave koja nije utemeljena na argumentima onda je vrlo teško doći do najboljih riješenja - poručio je Jandroković. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message