Obavijesti

News

Komentari 10

'Okupili smo dobru ekipu': Još jedna hrvatska aviokompanija?

'Okupili smo dobru ekipu': Još jedna hrvatska aviokompanija?
1

Nismo pod presingom, slažemo dugoročno održivu priču u kojoj ne smije biti greške. Osim toga, neko vrijeme se mora čekati i dozvola za let, tako da bismo i s početkom 2020. bili zadovoljni, kaže direktor 'Smile Air-a'

VIDEO

Hrvatska bi dogodine mogla dobiti novu aviokompaniju, pod imenom Smile Air, javlja Poslovni dnevnik.

Iako je istoimena tvrtka za pružanje usluga u zračnom prometu registrirana u Zagrebu još u ljeto 2017., njezin direktor i suvlasnik, Nino Borić, koji više od 30 godina radi u zrakoplovstvu, ne žurim već oprezno postavlja projekt. 

- Najradije bismo krenuli s poslom već krajem ove godine, no teško da ćemo u tome uspjeti, jer moramo na tržištu naći odgovarajuće avione, a trenutno su im cijene dosta visoke. Nismo pod presingom da projekt moramo realizirati ove ili naredne godine, nego slažemo dugoročno održivu priču u kojoj ne smije biti greške. Osim toga, neko vrijeme se mora čekati i dozvola za let, tako da bismo i s početkom 2020. bili zadovoljni. Ljudi nam se sami javljaju i okupili smo dobru ekipu - rekao je Borić za Poslovni dnevnik.

Na pitanje koliki je kapital potreban za pokretanje ovog biznisa, Borić kaže bi se krenulo s dva zrakoplova u operativnom najmu, a za to treba između 3-5 milijuna dolara. Plan je početi s brazilskim zrakoplovima Embraer E-190, kapaciteta 100 putnika, idealnima za cjelogodišnje operiranje. Kasnije bi nabavili Airbus A321, koje bi koristili za sezonske letove. U dugoročnom planu imaju nabavu i Airbusa A330, a plan je flota od pet zrakoplova u prve tri godine. 

Vlasnici namjeravaju aplicirati za novac koji turističke zajednice daju za udruženo oglašavanje u zračnom prometu i već imaju inicijalnu podršku HTZ-a. 

- Pokušavamo s hotelijerima i turoperatorima dogovoriti punjenje aviona, ali i produljenje sezone, jer bi neke od planiranih linija bile cjelogodišnje. Rado bih imao hotelijere kao suosnivače kompanije, s nekima smo već pregovarali, no dio njih otvoreno kaže da, suprotno proklamiranoj strategiji 'turizam 365', ne namjeravaju raditi između 1. listopada i 1. svibnja - rekao je Borić za Poslovni dnevnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...