News

Komentari 9

Olaf Scholz: Putin je napravio ozbiljnu pogrešku s ovim ratom

Olaf Scholz: Putin je napravio ozbiljnu pogrešku s ovim ratom

Njemačka i njeni međunarodni saveznici složit će se danas o daljnjim oštrim sankcijama protiv Rusije

Vrijeme će pokazati da je Putin napravio "ozbiljnu pogrešku" pokrenuvši rat protiv Ukrajine, kazao je u četvrtak njemački kancelar Olaf Scholz komentirajući ruski napad na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO

"Ovaj 24. veljače strašan je dan za Ukrajinu i mračan dan za Europu", kazao je njemački kancelar, ističući da nema nikakvog opravdanja za "Putinov rat".

Njemačka i njeni međunarodni saveznici složit će se danas o daljnjim oštrim sankcijama protiv Rusije, istaknuo je Scholz.

"Cilj sankcija je dati jasno na znanje ruskom vodstvu: Plaćaju gorku cijenu ove agresije", dodao je.

"Vrijeme će pokazati: Putin je napravio ozbiljnu pogrešku s ovim ratom", kazao je njemački kancelar.

Njemački kancelar ruski je napad na Ukrajinu u četvrtak ujutro okarakterizirao kao eklatantnu povredu međunarodnog prava te je u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem izrazio solidarnost Njemačke.

"Njemačka najoštrije osuđuje ovaj bezobzirni čin predsjednika Putina", poručio je Scholz preko Twittera zatraživši od Rusije hitan prekid vatre.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock (Zeleni) zakazala je sastanak kriznog stožera, a prije toga je ministarstvo vanjskih poslova njemačke državljane koji borave u Ukrajini pozvalo da u najkraćem mogućem roku napuste zemlju.

 

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci