Obavijesti

News

Komentari 4

Oleg Butković: 'Vjerujem da će saborska većina odbiti smjenu Gordana Grlića Radmana'

Oleg Butković: 'Vjerujem da će saborska većina odbiti smjenu Gordana Grlića Radmana'

Vlada je odbila njegovu smjenu, vjerujem da će to podržati većina u Saboru i potom će ministar popuniti imovinsku karticu, za što ima rok do kraja godine, rekao je Butković tijekom boravka u Koprivnici

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković izjavio je u utorak, u povodu sutrašnje saborske rasprave o opozivu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, kako vjeruje da će većina odbiti njegovu smjenu a ministar ima rok do kraja godine da ispuni imovinsku karticu.

Ministar je sam rekao da je pogriješio. Vlada je odbila njegovu smjenu, vjerujem da će to podržati većina u Saboru i potom će ministar popuniti imovinsku karticu, za što ima rok do kraja godine, rekao je Butković tijekom boravka u Koprivnici.

Sabor će o smjeni Grlić Radmana raspravljati po drugi put u nešto više od godinu dana, na prijedlog 37 oporbenih zastupnika i na inicijativu Mosta. Grlić Radman je suvlasnik tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja, a od 2019. do 2023. primio je dividende u iznosu od 2,1 milijuna eura i nije ih naveo u imovinskoj kartici.

Filipović vjeruje u dogovor o cijenama s trgovcima. Butković: Sutra ćemo održati sastanak...
Filipović vjeruje u dogovor o cijenama s trgovcima. Butković:  Sutra ćemo održati sastanak...

Butković se osvrnuo i na zahtjeve sindikata javnih i državnih službi za 15-postotnim povećanjem plaća rekavši da će plaće sigurno rasti ali se još ne zna koliko.

Pregovori se vode na razini Ministarstva rada i mirovinskog sustava a sagledavajući situaciju u gospodarstvu plaće će sigurno rasti, rekao je. Smatra da će pregovori biti teži i zategnutiji u izbornoj godini no vjeruje da štrajka neće biti.

Kazao je i da je Hrvatska sigurna zemlja unatoč tome što je jučer hakirana web stranica Hrvatskih voda, a ne tako davno i stranica Hrvatskih autocesta.

Sarajevo: Ministri Butković i Forto potpisali sporazum o obnovi mosta Brčko-Gunja
Sarajevo: Ministri Butković i Forto potpisali sporazum o obnovi mosta Brčko-Gunja

Kad je riječ o kašnjenje gradnje brzih cesta od Farkaševca prema Bjelovaru i Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, Butković je rekao da se obje ceste rade a do kraja sljedeće godine bit će gotova kompletna dokumentacija za nastavak gradnje brze ceste od Kloštra do Koprivnice. Vjeruje da će Koprivnica biti spojena brzom cestom i prije 2030. godine. 

Najavio i sanaciju zagađene bivše praonice vagona u mjestu Botovo, koja je jedan od najzagađenijih prostora u Hrvatskoj, i dodao da o tome ništa nije znao dok se nije dogodila poplava tijekom ljetnih mjeseci.

"Vlada je 2006. donijela odluku o tome da se sporni prostor sanira. Sada je sve pod paskom Državnog inspektorata koje će izdati rješenje i obveze pa ćemo u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša ići u saniranje područja", rekao je Butković. Kazao je i da više neće biti važno tko je zadužen za tu praonicu - HŽ Cargo ili HŽ Infrastruktura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena