Obavijesti

News

Komentari 32

Oliver Dragojević otkriva što ga živcira i čemu se veseli

Oliver Dragojević otkriva što ga živcira i čemu se veseli
1

Legendarni splitski pjevač govori o tome što ga nakon čak 46 godina karijere veseli u glazbi, kakav je kad je s obitelji, te što još želi ostvariti u bogatoj karijeri

VIDEO

Oliver Dragojević i danas nakon 46 godina karijere neumorno stvara, a koncerata i putovanja se još nije zasitio. Nedavno je objavio svoj novi album “Tišina mora”. Upravo je more njegova najveća inspiracija. Kad uz glazbu ne bi bilo i mora reći će - jedan dio njega bi nedostajao. 

Dvije skladbe - naslovnu i “Zadnju kartu” - sam je napisao. To nije njegov skladateljski prvijenac jer se na prethodnom albumu “Samo da je tu” iz 2010. godine predstavio s dvije vlastite pjesme. Na albumu ima dosta dalmatinske šansone, ponešto od prtljage s prethodnih jazzy albuma te popa, a na njemu su okupljeni autori poput Tedija Spalata, Jakše Fiamenga, Dade Pastuovića, Branimira Mihaljevića... Ovih se dana Oliver tradicionalno povlači u svoju ljetnu oazu, a prije odlaska razgovarali smo s njim.

Express: Mnogi izvođači jedva čekaju ljeto da zgrnu na nastupima što više novca. S vama to nije slučaj. Kako to da baš nikad ne radite preko ljeta kad se može zgrnut najviše novca? Ni doček Nove godine kao najunosnija gaža, nije vam imperativ...

Znate zašto? Najprije mi je prevruće ljeti za raditi, a osim toga toliko volim more da želim uživati u njemu kad je najljepše, a to je onda kad je ljetno razdoblje. Ne dam nikome da mi to dira... Dvadeset godina radim prema istoj šemi - zimi radim, a ljeti se odmaram u Veloj Luci. Nosim laptop i klavijature sa sobom i dok ujutro supruga i unuci spavaju, ja smišljam aranžmane, a poslije idem u ribe. Nisam protivnik turista, ali volim imati neki svoj mir poslije zime. Onda vam pronađem neku uvalicu gdje znam da ih neće biti. Kad je riječ o Novoj godini, više puta preskočim to slavlje u radnoj varijanti.

Express: Osvojili ste brojne nagrade, nastupali na festivalima, prodavali zlatne ploče, odrađivali turneje, surađivali sa sjajnim glazbenicima, nastupili u pariškoj Olympiji, londonskom Royal Albert Hallu, nastupi po Australiji... Kako danas gledate na svoju karijeru?

Najvažniji je u životu - trenutak sreće. Dvije poštene note i dobar stih kad ti se koža naježi na njih onda je to - to. To me još drži i zbog toga sve to radim. Želim da takvih trenutaka ima što više.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu