Obavijesti

News

Komentari 156

Jaka tuča na Borongaju, vjetar srušio stabla, poplavljene ulice

Jaka tuča na Borongaju, vjetar srušio stabla, poplavljene ulice
224

Jako nevrijeme uz tuču srušilo je nekoliko stabla u gradu. Nastale su velike gužve u prometu. Zbog puknuća asfalta cijeli dan je bila zatvorena Vončinina ulica u centru

VIDEO

Od ponedjeljka stiže nestabilnije vrijeme s više oblaka, pljuskovima i grmljavinom. Povremene kiše te pljuskova s grmljavinom bit će već ujutro na Jadranu i u predjelima uz njega, a do sredine dana i u većini predjela.

Zagreb je u prijepodnevnim satima pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme, a iako je jutro bilo sunčano vrijeme se brzo promijenilo te su glavni grad prekrili tamni oblaci. Jak pljusak pratila je snažna grmljavina. Pljuskovi su zadali problema i vozačima koji su zbog v elikih nakupa vode na cesti vozili otežano pa su se diljem grada stvarale i gužve. Zbog puknuća asfalta od 11.40 sati  u ponedjeljak bila je zatvorena je Vončinina ulica u oba smjera. Pukle su cijevi pod zemljom, a potom je voda dignula asfalt. U utorak u 7 sati ulica je ponovo otvorena za promet.

VIDEO

Nevrijeme je probleme stvorilo i ZET-ovcima pa usporeno prometuje i javni prijevoz.

- Moguća su manja kašnjenja izazvana gustoćom prometa, osobito u gradskom središtu. Interventne ekipe ZET-a su na terenu kako bi, bude li potrebe, mogle djelovati u što kraćem vremenu, osobito u predjelima gdje su zabilježene veće padaline, grmljavina i jak vjetar - kazali su iz ZET-a.

Poplava na Velesajmu gdje se skuplja pomoć za Slavoniju

Poplavljena je i Ulica Rudolfa Kolaka, pored Kliničke bolnice Dubrava, a kako javlja Večernji list , voda je prodrla i u paviljon 34 na Zagrebačkom velesajmu , gdje se već danima prikuplja pomoć za poplavljena područja.

- Mi smo poplavljeni. V oda ulazi sa svih strana uključujući i kroz krov koji prokišnjava. Žice od struje vise u vodi. Jako nas je malo, svi smo mokri do koljena . Puno stvari je uništeno . Spasili smo što smo mogli... U jedan dio paviljona rekli su nam da ne smijemo ići jer postoji mogućnost od urušavanja kad se sruči jaka kiša - rekla nam je jedna od volonterki u Paviljonu 34 za Večernji list.

Sve do petka pljuskovi i grmljavina

U srijedu sa zapada stiže novo jače naoblačenje s povremenom kišom , pljuskovima i grmljavinom koje će u noći na srijedu prvo zahvatiti sjeverni Jadran , a zatim se proširiti u unutrašnjost u kojoj će biti više kiše i manje sunca dok će na Jadranu popodne biti sunčanije, osobito na jugu.  Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na južnom Jadranu i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 15 , na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

U četvrtak će posvuda prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima. Iako lokalno pljuskovi mogu biti obilnij i, ukupna količina oborina neće biti visoka. Vjetar će tijekom dana okretati na sjeverne smjerove.

U petak i za vikend slijedi smirivanje i razvedravanje , no ipak neće biti u potpunosti stabilno, pa će u unutrašnjosti biti dnevnog razvoja naoblake s ponekim pljuskom dok će na Jadranu prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.