Obavijesti

News

Komentari 9

'On brine samo za stil, obožava likru, a ni za što nema rješenje'

'On brine samo za stil, obožava likru, a ni za što nema rješenje'
1

Njegovo imenovanje za premijera smatralo se velikim iskorakom za pretežito katoličku Irsku. Sve je izgledalo idealno dok se Leova popularnost nije rapidno srozala...

VIDEO

Prije samo tri mjeseca Leo Varadkar (38) bio je omiljen u svojoj stranci i jedan od najpopularnijih političara u Irskoj. Na radiju je priznao da je homoseksualac što mu je priskrbilo titulu prvog gay premijera u povijesti Irske. Bio je i prvi visoki državni dužnosnik indijskog porijekla.

Njegovo imenovanje za premijera, nakon ostavke Ende Kennyja, smatralo se velikim iskorakom za pretežito katoličku Irsku. Sve je izgledalo idealno dok se Leova popularnost nije rapidno srozala. Novine ga ovih dana opisuju kao prepredenog čovjeka kojemu je njegov stil najvažniji od svega.

'Ovo me podsjetilo na Hugh Granta'

Javnost je iziritirala i njegova izjava nakon posjeta britanskoj premijerki Theresi May kada je, mrtav-hladan, 'ispalio':

- Posjet Downing Streetu 10 i premijerki May podsjetio me na čuvenu scenu iz filma 'Zapravo ljubav' kada Hugh Grant, na tom mjestu, pleše po stepenicama. 

Poziranje i trčanje u odjeći od likre također u ne donosi bodove kao što to nije bio slučaj niti s njegovim prešetavanjem po Kanadi gdje je bio u posjetu liberalnom premijeru Trudeau. Javnost je dobila dojam da je tamo istinski uživao dok se Irska suočava s nekoliko velikih kriza.

Varadkar nema nikakvu ideju, tvrde kritičari, kako riješiti problem s beskućnicima u Irskoj čiji se broj udvostručio u posljednje tri godine. Na ulicama trenutačno živi više od 8100 ljudi među kojima je puno djece. Situacija je dramatična pogotovo nakon objave da je prošli mjesec umrlo troje beskućnika, piše Daily Mail.

Malo za, malo protiv pobačaja

Niti žene nisu zadovoljne Varadkarovom politikom. Iako je zabranu pobačaja opisao kao nepravednu i zazvao referendum o tom pitanju, a kasnije i podržao ministricu koja je pozvala na "reproduktivnu pravdu", ubrzo je "okrenuo ploču".

- Prihvaćam stajalište da nerođeno dijete ne može imati jednaka prava kao odrasla žena, ali, isto tako, i beba u trbuhu trebala bi imati neka prava, izjavio je u intervjuu za New York Times.

Napadaju ga i irske feministkinje koje su nezadovoljne jer u svom kabinetu nema više žena.

Mandat mu je tek počeo, a već sada je posve jasno da za najmlađeg irskog premijera u povijesti i prvog homoseksualca na toj funkciji on neće biti nimalo lak.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku