Obavijesti

News

Komentari 93

On je supertata: Sve ja mogu stići iako imam šestero djece

On je supertata: Sve ja mogu stići iako imam šestero djece
1

Kad ti umre supruga, a imaš šestero djece, moraš jednostavno ići naprijed bez osvrtanja. Nema predaje ni mjesta tuzi i zato smo svi, hvala Bogu, dobro, kaže nam Ivan Marinić

VIDEO

Kad ti umre supruga, a imaš šestero djece, moraš jednostavno ići naprijed bez osvrtanja. Nema predaje ni mjesta tuzi i zato smo svi, hvala Bogu, dobro, kaže nam Ivan Marinić (34) iz istarskog gradića Žminje.

Dok brine od djeci, sadi povrće - krastavce, rajčice i krumpire, razvija pite, pegla i čisti te ističe kako mu ništa nije teško.

- Moja djeca su mi centar svijeta i živim za njih. Bilo je u početku teško, ali sad sam se priviknuo, i ja i djeca. Treba samo razmišljati pozitivno i boriti se - naglašava Ivan, koji je u siječnju iznenada ostao bez supruge Željke (28) koja se srušila i preminula. Najmlađe dijete, maleni Matej, tada je imao samo tri mjeseca. No Ivan kaže da u njihovoj kući nema mjesta za tugu i depresiju, a najmlađi Matej, koji ima sedam mjeseci, trenutačno je kod obitelji u Bjelovaru.

Ivan je, naime, tata na roditeljskom dopustu.

- Moj dan počinje u 5 ujutro. Spremam dvoje djece u školu, a ostalih troje ostaju sa mnom kod kuće. Kreće kuhanje ručka, pranje robe, peglanje, ali se uvijek nađe vremena i za igranje s djecom - govori nam Ivan.

Najmlađi sedmomjesečni Matej dolazi mu idući mjesec pa će mu, dodaje, biti još zanimljivije.

- Moja djeca, a osim bebe Mateja to su Željka (1,5) Kristina (4), Ivan (5), Katarina (8) i Marija (9), moje su zvijezde vodilje.

Najzanimljivije nam je pred večer kad ih ‘postrojim’ u kupaonici i brzinski kupam jednog po jednog. Svi me pitaju kako mogu sve sam, a ja odgovaram da to i nije tako komplicirano ako se dobro organiziraš. Moje male školarke Katarina i Marija su se puno popravile u školi i sad su vrlo dobre učenice, a to mi je posebno drago. Nakon tragedije bilo im je zaista teško u školi. Svi znaju da im mame više nema, pa svi pomažu u kući - ispričao nam je tata heroj.

Ivan objašnjava kako im zapravo ništa ne nedostaje. Imaju sve iako žive od rodiljne naknade i dječjeg doplatka.

- Kod nas nema rasipanja i zna se kamo svaka kuna ide. Meso kupujem u Slavoniji jer je jeftinije nego u Istri, a povrća imam u svojem vrtu. Ne znam hoću li koristiti tri godine, koliko imam pravo biti na porodiljnom. Ne razmišljam o tome još - pun vjere u svjetliju budućnost zaključuje na kraju razgovora supertata Ivan Marinić.

Supruga Željka (28) srušila se i umrla

Bila je nedjelja i pili smo kapučino. Potom je ona dojila bebu, a druga djeca su se oko njih igrala. Sve je bilo opušteno. To je posljednja slika koju sam upamtio prije nego što sam otišao na posao - prisjetio se suprug Ivan. Pola sata poslije toga Ivanova supruga Željka (28) srušila se i umrla. Izdalo ju je srce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.