News

Komentari 0

Oni kojima su oštećena vozila u potresu neka se obrate Sektoru

Oni kojima su oštećena vozila u potresu neka se obrate Sektoru

Sektoru za komunalno i prometno redarstvo treba se javiti zbog poduzimanja zakonom predviđenih radnji glede uklanjanja vozila koja su oštećena u potresu i koja se nalaze na javnim površinama Grada Zagreba

Građani Zagreba kojima su vozila oštećena u potresu trebaju se što prije obratiti Sektoru za komunalno i prometno redarstvo, a sa svojim osiguravajućim društvima provjeriti uvjete za isplatu štete, izvijestili su u četvrtak iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. 

Na službenim stranicama Grada Zagreba i Zagrebparkinga već je ranije objavljeno da je premještanje svih vozila oštećenih u potresu, omogućeno bez troškova za vlasnike. 

Sektoru za komunalno i prometno redarstvo treba se javiti zbog poduzimanja zakonom predviđenih radnji glede uklanjanja vozila koja su oštećena u potresu i koja se nalaze na javnim površinama Grada Zagreba, kao i radi zaštite eventualnih imovinskih prava vezanih za naknadu štete na takvim vozilima. 

Također, građani prije uklanjanja vozila trebaju provjeriti sa svojim osiguravajućim društvima uvjete za isplatu štete. Ako to zahtijeva bilo kakvo postupanje policije, treba kontaktirati policiju radi provođenja očevida ili drugih mjera, navode iz Grada.

Sve daljnje postupke vezane uz uklanjanje vozila koordinirat će se u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom. 
Isto tako, građani su slobodni, ako to žele, i samostalno ukloniti svoja oštećena vozila u vlastitom angažmanu. 

U tom slučaju iz Grada napominju da bi bilo uputno prethodno kontaktirati policiju, ako na toj lokaciji nije proveden očevid ili druga mjera i radnja koja bi eventualno otežala zaštitu prava građana u daljnjem postupku.

Sektor za komunalno i prometno redarstvo građani mogu kontaktirati na broj telefona 01/610-1566 ili elektroničkom poštom : redarstvo@zagreb.hr.

Najčitaniji članci