Obavijesti

News

Komentari 47

Oni su dokaz da prava ljubav zaista ne poznaje granice

Oni su dokaz da prava ljubav zaista ne poznaje granice

Katie i Dalton Prager su se upoznali kao tinejdžeri dok su vodili bitku s teškom bolešću. Njihova priča je poput one u filmu "Greška u našim zvijezdama" i čini se da će imati sličan kraj

VIDEO

Knjiga "Greška u našim zvijezdama"  i istoimeni film kao da je sniman za ovaj mladi bračni par. Naime, Katie i Dalton Prager upoznali su se još kao tinejdžeri koji su se borili protiv cistične fibroze, bolesti koja najviše remeti funkciju disanja, a javljaju se i poremećaji jetre i crijeva. 

Par se upoznao tako što je Katie čula za Daltonovu bolest i na Facebook mu napisala poruku podrške te se ponudila da mu bude prijatelj u teškim trenucima kroz koje je i sama prošla. 

- U početku smo razgovarali o svojim bolestima, a onda smo se s vremenom upoznali i zaljubili jedno u drugo - rekla je Katie za Mail Online

Dalton je 28. kolovoza 2009. vozio šest sati iz St.Charlesa do Dairy Queena kako bi prvi put vidio Katie uživo. 

Doktori su ih upozoravali na to da nije baš pametno da budu zajedno jer bi Katie od Daltona moga pokupiti strašnu bakteriju koja bi još više mogla uništiti njena pluća. No, par je bio uporan i njihova ljubav je bila jača od toga. Odlučili su da će radije zajedno živjeti bolesni pet godina nego odvojeno 20 godina, slušajući savjete doktora.

Par se vjenčao 2011. godine kada su oboje imali 20 godina. 

Zajedno su hospitalizirani u kolovozu 2014. godine. Dalton je dobio nova pluća u studenom te godine. Stanje njegove supruge se počelo pogoršavati, a donora nisu mogli pronaći. Očajni suprug čak je i preko interneta molio ljude da se jave ako imaju informacije o potencijalnim donorima organa ili sami žele biti donori njegovoj supruzi. 

U prosincu 2014. Katie je otpuštena iz bolnice u Pittsburgu i nedugo nakon toga javili su se problemi s disanjem. Bolnica ju nije željela primiti natrag jer Medicare nije više htio plaćati bolničke troškove. Operacija je bila preskupa i par si je nije mogao priuštiti. 

Nakon što ju je odbilo osiguranje primljena je na fakultetsku bolnicu Kentucky, no i oni su joj rekli kako joj neće raditi transplataciju zbog infekcije koju je tada imala. 

Nakon nekoliko mjeseci, Katie je napokon dobila nova pluća. Par je planirao putovati i možda napisati i knjigu o svojoj ljubavi. Ali, Katieno tijelo odbacilo je pluća. Više ništa nije ostalo za probati, stoga par sada u bolnici provodi svoje zadnje zajedničke trenutke. 

- Svoj život sam provela s ljudima koji su me činili sretnom. Molim vas nemojte ovo uzeti kao pismo u kojem odustajem od borbe. To je zadnja stvar po kojoj želim da me ljudi pamte. Bog vas sve blagoslovio i hvala vam što ste ovo putovanje prošli sa mnom - napisala je Katie u svom zadnje postu na društvenim mrežama. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...