Obavijesti

News

Komentari 58

Oni u svađi zbog zaprašivanja dok Osječane izluđuju komarci

Oni u svađi zbog zaprašivanja dok Osječane izluđuju komarci
4

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić tvrdi da županijski Zavod za javno zdravstvo izdaje dozvole za zaprašivanje komaraca iz zraka prema političkom kriteriju

VIDEO

Dok se Osječani suočavaju s jednom od najgorih i najvećih najezdi komaraca u povijesti, borba protiv tih malih krvopija prerasta u politički rat HDSSB-a i osječkoga gradonačelnika Ivice Vrkića.

Vrkić, koji ima podršku gotovo svih stranaka osim Glavaševe, tvrdi da županijski Zavod za javno zdravstvo izdaje dozvole za zaprašivanje komaraca iz zraka prema političkom kriteriju.

- U Bilju, gdje je na vlasti HDSSB, dopuštaju tretiranje iz zraka, a Osijeku, gdje vlast nije u rukama Glavaša, iz ‘stručnih’ razloga se to ne omogućuje - kaže Vrkić. Ističe da su “stručni razlozi” ustvari politički te da se “borba protiv komaraca može voditi samo ako pripadaš jednoj političkoj opciji, dok se to onemogućuje svima koji nisu u HDSSB-u”. Pritom je osječki gradonačelnik optužio ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, Zlatka Pandžića, jer se Gradu Osijeku osvećuje zato što nisu dobili koncesiju za zaprašivanje.

- Dobili smo upola jeftinije ponude od onoga što se prethodnih godina izdvajalo Zavodu za tretiranje komaraca - kaže osječki gradonačelnik.

Romano Kristić, načelnik gradskog Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, tvrdi da su tri puta tražili dozvolu za zaprašivanje iz zraka i da su svaki put odbijeni. Grad Osijek zbog toga je uputio zahtjev i nadležnome Ministarstvu zdravlja i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Zagreb.

Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, tvrdi da dopuštenje za aviotretiranje komaraca nema nikakve veze s politikom.

- Ja bih isto tako mogao okrenuti na politiku prošlogodišnju odluku Vlade da Osijeku dodijeli nekoliko milijuna kuna za tretman komaraca, a ja sam i prošle i ove godine od Ministarstva zdravstva dobio odgovor da nemaju za to planirana sredstva i da se snalazimo kako hoćemo. Dakle, Grad Osijek je prošle godine politički dobio sredstva za borbu protiv komaraca - kaže Cickaj. Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, tvrdi da informacije koje iznose čelnici Grada Osijeka i Općine Bilje nisu točne.

Zavod za javno zdravstvo je jednako negativno rješenje dao i Osijeku i Bilju. Dozvola treba za prelet avionima iznad naseljenih mjesta i zato smo izdali negativno rješenje, a u preporuci smo naveli da mogu letjeti iznad zelenih površina. Je li načelnik Bilja preporuku o letenju iznad zelenih površina shvatio kao odobrenje za aviotretiranje mjesta, ne znam. Tražit ćemo GPS koordinate aviotretiranja i, ako se utvrdi da se letjelo iznad naseljenih površina, morat ćemo to prijaviti - kaže Pandžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu