Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Onome tko ubije tipa koji me pretukao dat ću 50.000 eura'

Vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je optužnicu koja Kristijana Daku iz Matulja tereti da je iz osvete naručio ubojstvo čovjeka koji ga je pretukao prije 12 godina

19 komentara

Kako je policija dugotrajnim izvidima utvrdila, Kristijan Daka (38) iz Matulja želio se osvetiti zbog tučnjave ispred jednog riječkog lokala prije 12 godina, kada je zadobio teške tjelesne ozljede i bio je u komi više dana. Od početka ožujka prošle godine pa sve do svibnja intezivno je tražio osobu koja bi pronašla ubojicu koji bi lišio života tipa (36) koji ga je pretukao. Nudio je i veću količinu oružja za nagradu.

Od poznanika je zatražio da pronađe osobu koja bi za iznos od 30 do 50 tisuća eura s mogućnošću isplate određenog iznosa i u oružju ili drogi ubila tog 36-godišnjaka.

privodjenje | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vijeće Županijskog suda u Rijeci sada je i potvrdilo optužnicu koja Kristijana Daku tereti da je iz osvete naručio ubojstvo čovjeka koji ga je pretukao prije 12 godina te držao i dostavio oružje i eksploziv, piše Glas Istre.

Daka je optužen za dva kaznena djela, poticanje na teško ubojstvo i nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo ga optužuje da je od jedne osobe - ne znajući da je ' u tijeku provođenje posebnih dokaznih radnji i da ta osoba ima svojstvo pouzdanika' - zatražio da mu dotični pronađe nekog tko bi uz obećanu nagradu lišio života njegovog napadača.Obećao je isplatu 30 tisuća eura ukoliko ubojstvo bude izvršeno na teritoriju Hrvatske ili 50 tisuća eura ukoliko se egzekucija obavila na području Njemačke gdje je čovjek na meti također imao adresu s mogućnošću isplate i u oružju, eksplozivu i drogi.
Daka uvjeren da je posrednik doista pronašao egzekutora sastajao se s njime i predao mu u dva navrata oružje i ekploziv.

Posredniku je dostavio više od dva kilograma eksploziva, pištolj, više stotina metaka različitih kalibara, sporogoreći štapin, detonatorske kapsile, kanabisovo ulje i drugo. 

Optužba tvrdi i da je Daka u jednom kontaktu s posrednikom, s namjerom da egzekutoru omogući i olakša likvidaciju, pokazao obiteljsku kuću u kojoj boravi nesuđena žrtva kada dolazi u Rijeku te mu predao napisanu adresu stanovanja mate u Rijeci i Njemačkoj.
Daka se tereti i za ilegalno držanje oružja te eksploziva i drugog kojeg građani ne smiju posjedovati.

Tužiteljstvo se u istrazi u inkriminacijama posebno pozivalo na izvještaje pouzdanika pod kodnim imenom 'Zoran' u kojima je ostalo zabilježeno da je tijekom njegovog 'rada' od optuženika dobivao oružje, eksploziv i streljivo, koje bi odmah nakon toga plijenila policija.

'Zoran' bi se trebao pojaviti i na suđenju, kada se odredi njegov termin.
Kristijan Daka dosad je procesuiran za imovinske delikte, a sudilo mu se i za slučaj otmice i pokušaja iznude 50 tisuća eura. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message