Obavijesti

News

Komentari 103

Opasna avantura: I beba ide s njima na plovidbu oko svijeta

Opasna avantura: I beba ide s njima na plovidbu oko svijeta
4

Kristina (32) i Giuseppe (45) plovit će svijetom pet godina s kćeri starom 17 mjeseci. Stručnjaci i pedijatri ne preporučuju takvu pustolovinu za tako malo dijete

VIDEO

Mnogi, a najviše moja mama Kata, brinu se kako će Martina podnijeti morsku avanturu. Našoj curici neće ništa nedostajati, bit će uz dvoje ljudi koji je vole najviše na svijetu, rekla nam je Kristina Damijanidis (32) iz Splita. 

Ona, njen zaručnik Giuseppe della Volpe i njihova 17-mjesečna kći Martina krenuli su iz Venecije na plovidbu oko svijeta. Jedrit će 12-metarskim brodom sve do obala Australije...

Nakon Grčke i Španjolske krenut će prema Karibima prateći ekvatorsku rutu. 

Bit ću u stalnom kontaktu s njenom pedijatricom. Opremili smo se lijekovima, kažu Kristina i Giuseppe i tvrde da ništa ne prepuštaju slučaju

- Za Martinu se posebno skrbimo. Opremili smo se lijekovima, a ja ću e-mailom biti u stalnom kontaktu s njenom pedijatricom. Sređujemo joj putno zdravstveno osiguranje - kaže Splićanka, koja je zaručnika Talijana upoznala u rodnom gradu. Ona je radila u studiju za tetoviranje, a on je po zanimanju frizer, ali je iskusan skiper. 

- I prije sam planirao put oko svijeta, ali sam ga odgodio nakon što sam upoznao Kristinu. Ona se zatim preselila u Italiju i dobili smo kćer - kaže Giuseppe. Kormilo broda dijelit će s Kristinom, koja ima dozvolu za upravljanje. 

- Želimo ploviti svijetom dok Martina ne bude trebala krenuti u školu. U zemljama u kojima se budemo zadržavali Martinu ćemo upisati u vrtić, tako da neće biti problema sa socijalizacijom - kaže majka. 

Planiraju usput i raditi kako se ne bi isključivo oslanjali na ušteđevinu. Tetovirat će, šišati, a bude li potrebno i konobariti. Kad god im vjetrovi budu naklonjeni, putovat će razapetih jedara kako bi uštedjeli na gorivu. 

'Vjenčat ćemo se na Polineziji'

- Vjenčat ćemo se na Polineziji, a voljela bih se s puta vratiti s još jednim djetetom - rekla je uz širok osmijeh. Obitelj se nakon pet godina namjerava vratiti u Split i pokrenuti vlastiti biznis. 

- Ako dijete nije kronično bolesno, ne smatram da u postupku roditelja ima aspekata zanemarivanja - kaže dječja psihologinja Gordana Buljan-Flander. Liječnica obiteljske medicine dr. Tanja Pekez Pavliško kaže da na dijete u takvim okolnostima vrebaju sve moguće opasnosti. Pita se tko će se brinuti o djetetu tijekom oluje kad oba roditelja moraju biti angažirana na brodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...