Obavijesti

News

Komentari 103

Prvi rezultati: Izetbegović i Čović pobijedili na izborima

Prvi rezultati: Izetbegović i Čović pobijedili na izborima
17

Kod srpskog člana predsjedništva je još uvijek neizvjesno. Vodeća je Željka Cvijanović iz Dodikovog SNSD-a. Na izbore je izašlo 54,14 posto birača

VIDEO

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je rezultate izbora za članove Predsjedništva BiH. Dragan Čović (HDZ) izabran je za hrvatskog člana predsjedništva ispred Martina Raguža (HDZ 1990). Za bošnjačkog člana Predsjedništva izabran je Bakir Izetbegović (SDA), ispred Fahrudina Radončića (SBB) i Emira Suljagića (DF).

-Naporno smo radili posljednjih mjeseci kako bismo okupili koaliciju Hrvatskog narodnog sabora. Izlaznost je na razini prošlih izbora, a to smo i očekivali. U svim županijama gdje su Hrvati većina imamo od 60-90 posto glasova. Oni koji su mislili trgovati s Hrvatima doživjeli su poraz, a to je bilo i uništavanje BiH. Ova snažna pobjeda pred nas stavlja i veliku odgovornost, kazao je Dragan Čović.

Nakon što je zahvalio Izetbegović je najavio i pobjedu svoje stranke.

-Bit ćemo vodeća snaga i u državi i u Federaciji BiH, a i u Republici Srpskoj ćemo sudjelovati u vlasti - kazao je Izetbegović, a rezultate za federalani i državni parlament, te županijske skupštine, a Središnje izborno povjerenstvo najavilo je kako će te rezultate objaviti u ponedjeljak u 14 sati.

Vodi Željka Cvijanović

Kod srpskog člana predsjedništva je još uvijek neizvjesno. Vodeća je Željka Cvijanović iz Dodikovog SNSD-a, a ima samo tisuću glasova više od Mladena Ivanića, a obrađeno je tek nešto više od pedeset posto glasačkih mjesta, pa su promjene još uvijek moguće, što su naglasili i iz Središnjeg izbornog povjerenstva.

U BiH je na izborima pravo glasa imalo 3,227.543 ljudi, a iskoristilo ga je 1, 747. 244 ili 54,14 posto birača, što je manje nego prije četiri godine kada je na birališta izišlo 56,28 posto birača.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija priznao je poraz i čestitao pobjednicima, najavivši kako neće sudjelovati u koalicijama, nego će njegova stranka u oporbu.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...