Obavijesti

News

Komentari 15

Cijeli tjedan snijeg: Jaka bura od četvrtka, pažljivo u prometu

Cijeli tjedan snijeg: Jaka bura od četvrtka, pažljivo u prometu
1

U cijeloj će zemlji u utorak biti hladno, na kopnu će temperatura biti oko 0 °C uz slab do umjeren sjeverni vjetar, a na moru od 2 do 9 °C uz umjerenu i jaku buru. Samo će na jugu biti još malo juga

VIDEO

Nakon prošlotjedne južine i iznadprosječno visokih temperatura koje su nas pomalo razmazile i vratile u tanje kapute, ušli smo u jedan oblačan i hladan tjedan. Tako bi u utorak na kopnu mogao početi padati snijeg. Jače i češće će padati poslijepodne, a u Lici i Gorskom kotaru će novi val snijega podebljati bijeli pokrivač. 

Na obali će padati kiša, U Dalmaciji jaka i obilna, dok na sjevernom Jadranu može biti i malo snijega. Međutim, neće se primati na tlu osim u unutrašnjosti Istre gdje je srijede ujutro moguć pokrivač,od oko 10 centimetara, javljaju Vijesti.hr. 

U cijeloj će zemlji biti hladno, na kopnu će temperatura biti oko 0 °C uz slab do umjeren sjeverni vjetar, a na moru od 2 do 9 °C uz umjerenu i jaku buru. Samo će na jugu biti još malo juga.

Do kraja tjedna se snijeg očekuje i u Slavoniji, a temperature će biti blizu nule. No, uz umjeren, pred vikend i jak sjeverni vjetar, činit će se da je dosta hladnije. 

U srijedu će na obali biti oblačno, često uz kišu, osobito u Dalmaciji gdje će prolazno zapuhati jak lebić i jugo, dok će na sjevernom dijelu i dalje puhati bura, no slabija nego danas i sutra. Od četvrtka do kraja tjedna bit će promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, osobito u subotu. Kiša će biti znatno rjeđa, no ne možemo je potpuno isključiti – najveća mogućnost za nju je na otocima. Ipak, znatno više problema ponovno će stvarati bura. U četvrtak će ona naglo ojačati, imat će olujne i orkanske udare zbog kojih će gotovo sigurno biti prekida u cestovnom i pomorskom prometu, osobito oko Velebita. Zbog te će se bure činiti vrlo hladno, kao da je -8 °C.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca