Obavijesti

News

Komentari 52

Opijali i omamili ljude u Zadru: 'Kupili' mobitele, zemlju i stan

Opijali i omamili ljude u Zadru: 'Kupili' mobitele, zemlju i stan
1

Troje je uhićeno, dok je za dvojicom raspisana tjeralica. Oni su upoznali u Zadru muškarca (72) kojeg su opili i namamili da im prepiše zemlju, stan i sklopi nekoliko pretplatničkih ugovora za mobitel

VIDEO

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad ljudima s karlovačkog, velikogoričkog i gospićkog područja zbog prevare, iznude i drugih kaznenih djela. 

Članovi skupine su, u međusobnom dogovoru, od ožujka do listopada prošle godine, obilazili gradske kvartove u Zadru i pomno birali žrtve starije životne dobi. Stupili bi u kontakt s njima i nudili razne ponude, ljubavne veze i brakove te ih omamili ili opili kako bi ih financijski iskoristili, javlja Antena Zadar

Nagovorili ga da kupi tri mobitela i proda zemljište 

Petero ljudi, od kojih je troje dvoje još u bijegu, upoznali su krajem ožujka prošle godine u jutarnjim satima u Zadru u jednom ugostiteljskom objektu Zadranina (72), napili ga i prevarom ga nagovorili da potpiše ugovor s teleoperaterom na dvije godine i kupi mobitel Samsung J7. Slično su napravili i tjedan dana kasnije kada su, na isti način, kupili dva Huaweija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zadranina su onda odveli u ured javnog bilježnika gdje su sklopili ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u Rtini za 35 tisuća kuna, što je znatno manje od tržišne vrijednosti. Zatim je jedan od članova skupine, 41-godišnjak isto zemljište prodao kupcu iz Zagreba za 10 tisuća eura. Oštećenom nisu dali nikakav novčani iznos. 

Oteli ga i opijali dok im nije 'prodao' stan 

U rujnu su Zadranina omamili i nagovorili da sjedne s njima u automobil te ga odvezli u Lazinu Čičku, mjesto pokraj Velike Gorice, u kuću jednog od članova skupine kojem je prodao i zemljište u Rtini. U Lazini Čičkoj su ga zatočili, opijali i nisu mu dopustili da se javi svojoj obitelji. Dan kasnije odveli su ga u ured javnog bilježnika gdje je potpisao kupoprodajni ugovor za svoj stan u Zadru. 

I ovog puta su nekretninu procijenili na višestruko manji iznos, no Zadranin ni taj novac nije vidio. Već sutradan je 41-godišnjak fiktivno prodao stan kupcu za 60 tisuća eura, a "novi stanar" se na stan i uknjižio te na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo parnični postupak za iseljenje obitelji Zadranina iz njega. 

Idućeg dana su ga u Karlovcu smjestili na bus za Zadar, gdje se i pojavio u noći sa sedmog na osmi rujna. Njegov je nestanak prethodno prijavila njegova obitelj. 

Harali i po drugim gradovima u Hrvatskoj 

Još troje članova skupine je u Zadru na isti način nagovorilo drugog Zadranina da kupi dva mobitela preko pretplatničkih ugovora i preda im. Oštećeni je dva dana kasnije prijavio prevaru. 

Zadarska policija izvijestila je kako je skupina kriminalne aktivnosti provodila i u drugim gradovima u Hrvatskoj te pozvala građane koje su prevarili da sve prijave nadležnoj policijskoj upravi. 

Skupina je prevarama stekla više od milijun kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...