Obavijesti

News

Komentari 19

Opljačkali dvije banke i postaju Ine, ukrali više od 500.000 kn

Opljačkali dvije banke i postaju Ine, ukrali više od 500.000 kn
5

Osumnjičeni dvojac su u petak priveli istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru. Jednom je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok su drugog pustili

VIDEO

Bjelovarski su kriminalisti dovršili istragu protiv dvojice muškaraca za koje sumnjaju da su počinili tri pljačke. Muškarac (31) s područja Bjelovara i njegov tri godine stariji kolega s područja Velikog Grđevca sumnjiče se da su 10. veljače između 14,50 i 15 sati opljačkali poslovnicu Erste banke u Hercegovcu. U policijskom priopćenju stoji da je muškarac (31) ušao u poslovnicu banke maskiran crnim sunčanim naočalama i vunenom kapom, naoružan pištoljem, dok je 34-godišnjak ušao maskiran zelenom kapom sa prorezima za oči i kapuljačom na glavi, naoružan također pištoljem. Od dvije zaposlenice banke zatražili su novac. One su im predale 226.600 kuna. Potom su razbojnici pobjegli.

Navedeni dvojac dovodi se u vezu i s pljačkom benzinske postaje Ine u Bjelovaru na Križevačkoj cesti 31. ožujka oko 21,35 sati. Po već uhodanoj metodi, maskirani kapama sa prorezima za oči, naoružani pištoljima, od dvojice su zaposlenika zatražili novac iz blagajne. Uplašeni prodavači predali su 3830 kuna. Lopovi su pobjegli do obližnjeg motela koji se nalazi neposredno uz benzinsku postaju. Tamo ih je čekao automobil kojim su se odvezli u Zagreb.

Treća u nizu pljački počinjena je 15. travnja u Dubravi pokraj Vrbovca. Dvojac se oko 14,30 sati dovezao Audijem A6 zagrebačkih tablica u blizinu poslovnice Erste banke. Mlađi razbojnik im je 'čuvao leđa' dok je 34-godišnjak maskiran šarenom maramom preko lica i sa kapom na glavi, naoružan pištoljem ušao u prostorije banke. Nakon što je uzeo novac iz blagajne, od zaposlenica je tražio da otvore trezor. Predale su mu ukupno 442.000 kuna. Prije izlaska iz banke, zaključao ih je u trezor. Sjeo je u auto sa 31-godišnjim suučesnikom, te su pobjegli u pravcu Bjelovara.

Policija je tijekom pretrage kod 31-godišnjeg osumnjičenika pronašla 129.600 kuna. Novac se nalazio u kartonskoj i metalnoj kutiji zakopanoj u zemlju, na kojoj su bila naslagana drva za ogrjev u podrumu kuće. Isto tako pronašli su odjeću za koje se sumnja da su korišteni u pljačkaškom pohodu.

Osumnjičeni dvojac su u petak priveli istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru. Starijem je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok su mlađeg nakon davanja iskaza pustili na slobodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...