News

Komentari 39

Oporba oštro po Divjak: 'Vi ste izgubili doticaj sa stvarnošću...'

Oporba oštro po Divjak: 'Vi ste izgubili doticaj sa stvarnošću...'

Škola za život uvedena je nasilno i nepripremljeno, a takvog mišljenja su i stručnjaci. Obrazovnu reformu ste već toliko uništili da ste odavno trebali otići, poručio je Bernardić.

Počela je rasprava o opozivu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Oporba je odmah krenula s paljbom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u ime predlagatelja izglasavanja nepovjerenja zamjerio što rasprava o ovoj temi počinje tako kasno.

- Sakrili ste ovu raspravu od očiju građana kako ne bi gledali sramotu u obrazovnom sustav. Izbacili ste sustavnu edukaciju nastavnika, vrednovanje i ocjenjivanje i to ste odbacili - rekao je Bernardić i dodao da nema obrazovne reforma zapravo ne postoji.

Zagreb: Sjednica Sabora nastavljena raspravom o prostornom uređenju i gradnji

- Škola za život uvedena je nasilno i nepripremljeno, a takvog mišljenja su i stručnjaci. Obrazovnu reformu ste već toliko uništili da ste odavno trebali otići - poručio je Bernardić. 

 Sabina Glasovac (SDP) kazala je da su učitelji štrajkom pokazali da želje bolju preraspodjelu novca i bolje obrazovanje.

- Ponizili ste Sabor, stavili ste se iznad zakona i uveli ste pokus koji ste nazvali Škola za život koja se svela na tabletizaciju Hrvatske. Vi ste odustali od odgode koju traži struka i uveli ste to nasilno bez da ste osigurali, primjerice, bolje materijalno vrednovanje ljudi - rekla je Glasovac i nastavila: 

- Izabrali ste sebe, a odvalili ste pljusku onima koje ste uvjeravali da ste na njihovoj strani. Izgubili ste doticaj sa stvarnošću - rekla je Glasovac. 

Najčitaniji članci