Obavijesti

News

Komentari 0

Oporbeni političar kritizirao Erdogana, dobio infarkt i umro

Oporbeni političar kritizirao Erdogana, dobio infarkt i umro

Službena snimka iz parlamenta pokazuje kako se Bitmez srušio na pod nakon što je stajao za govornicom za vrijeme sjednice u utorak

VIDEO

Turski oporbeni zastupnik umro je u četvrtak, dva dana nakon pretrpljena srčanog udara u parlamentu dok je kritizirao vladinu politiku prema Izraelu završavajući riječima: "Imate krv Palestinaca na svojim rukama".

Hasan Bitmez (54), član parlamenta iz oporbene stranke Saadet, umro je u ankarskoj bolnici, rekao je ministar zdravstva Fahrettin Koca u televizijskom obraćanju.

Turski sudac kojeg su cipelarili na terenu izašao je iz bolnice
Turski sudac kojeg su cipelarili na terenu izašao je iz bolnice

Bitmez je diplomirao na kairskom sveučilištu Al Azhar i bio je predsjedatelj Centra za istraživanje islamske unije, a prije je radio za islamske nevladine organizacije, pokazuje njegov životopis iz parlamenta. Bio je oženjen i otac je jednog djeteta.

Službena snimka iz parlamenta pokazuje kako se Bitmez srušio na pod nakon što je stajao za govornicom za vrijeme sjednice u utorak.

Kritizirao je vladajuću AK stranku (AKP) predsjednika Tayyipa Erdogana zbog trgovine Turske s Izraelom unatoč ratu u Gazi i unatoč vladinoj oštroj retoričkoj kritici izraelskog vojnog bombardiranja.

- Dopuštate brodovima da idu u Izrael i to besramno nazivate trgovinom... Vi ste suučesnici Izraela - rekao je Bitmez u svom govoru nakon što je na podiju postavio transparent s natpisom: "Ubojica Izrael - kolaboracionist AKP".

VIDEO Erdogan je razgovarao s pretučenim sucem: 'Fraktura mi je ispod oka, nema krvarenja'
VIDEO Erdogan je razgovarao s pretučenim sucem: 'Fraktura mi je ispod oka, nema krvarenja'

- Imate krv Palestinaca na svojim rukama, vi ste kolaboracionisti. Pridonosite svakoj bombi koju Izrael baci na Gazu - rekao je zastupnicima tijekom rasprave o proračunu za 2024. godinu.

Nakon što je završio govor, Bitmez je iznenada pao na pod, dok su ostali zastupnici pohrlili sa svojih mjesta u pomoć.

- Njegovo srce je prestalo kucati, zatim je reanimiran u parlamentu i prebačen u roku od 20 minuta u bolnicu gdje su ga aparati održavali na životu - rekao je Koca u utorak.

Mala islamistička stranka Saadet pridružila se glavnom oporbenom bloku podržavajući protukandidata Kemala Kilicdaroglua na predsjedničkim izborima u svibnju protiv Erdogana, koji je pobijedio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe