Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
306 komentara

Oporbeni zastupnici zatražili interpelaciju o Hasanbegoviću

Interpelaciju o radu Ministarstva kulture, a u svezi odgovornosti ministra zbog narušavanja ugleda Ministarstva u cijelini, u saborsku je proceduru uputilo 16 zastupnika HNS-a, Laburista i SDP-a

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
306 komentara

Interpelaciju o radu Ministarstva kulture, a u svezi odgovornosti ministra zbog narušavanja ugleda Ministarstva u cijelini, u saborsku je proceduru uputilo 16 zastupnika HNS-a, Laburista i SDP-a. 

- Zastupnici smatraju da je ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović svojim javnim priopćenjima te odlukama narušio ugled i djelovao protivno misiji i viziji institucije Ministarstva kulture,Vlade RH te Republike Hrvatske u cjelini u pogledu zaštite temeljnog ustavnog načela vladavine prava, Ustavom zajamčene slobode izražavanja te razvoja demokratskog medijskog prostora - priopćili su iz Kluba zastupnika HNS-a. 

Od ministra traže očitovanje o njegovu shvaćanju slobode izražavanja i slobode medija, o njegovu zahtjevu za raspuštanjem VEM-a,kao i o odluci da Ministarstvo kulture RH uskrati svaku financijsku potporu neprofitnim medijima, uključujući i odustajanje od već osiguranih sredstava iz EU fondova. 

Također, traže ga očitovanje o njegovu stavu prema ustaškom režimu i njegovim ciljevima i postupcima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message