Obavijesti

News

Komentari 6

Opsjednuta kilama oboljela je od pregoreksije u trudnoći

Opsjednuta kilama oboljela je od pregoreksije u trudnoći
2

Melissa je na blogu otkrila kako ju je u trudnoći mučilo to što će se debljati. Prije trudnoće nije gutala slastice već bi ih ispljunula, a sada je trebala hraniti i bebu

VIDEO

Nakon što je Melissa Henriquez (30) otkrila da je trudna znala je da će se ostvariti njezina najgora noćna mora - kako će rasti beba, rast će i ona. Patila je od poremećaja u prehrani i skrivala poslastice u autu i uredu, piše Daily Mail. Međutim, hranu nije gutala već bi je pljunula. Prije trudnoće uspjela se kontrolirati godinu dana, ali u drugom stanju vratila joj se želja za slatkim.

Oboljela je od pregoreksije, bolesti za koju stručnjaci kažu da pogađa jednu od 20 trudnica. Zbog Melissinih nesigurnosti, najviše je ispaštala beba. 

Melissa je imala 80 kg kad je upoznala supruga Luisa 2004. godine. Išla je u teretanu dva puta dnevno i toliko je bila opsjednuta da se ne bi ni nalazila s prijateljima, ako je to značilo da će propustiti trening. Jednom prilikom histerično je plakala jer ju je suprug iznenadio romantičnim vikendom. Za nju je to značilo da ne može u teretanu. Nije htjela priznati liječnicima da ima problem, već je počela pisati blog. Mislila je da je samo za njezine oči.

- Priznajem, užasavam se trudnoće. Udebljat ću se i poslije ću opet morati gubiti višak kilograma. Svjesno ću se udebljati. Odjeća mi neće pristajati. Ipak, sada imam grudi, a to je super - pisala je. 

Sada tvrdi da se više ne boji kilograma, a ona i kćer su zdrave. Nakon što je rodila rekla je kako ne želi da njezina kćer Maya ikada otkrije za problem. Dr. Katy Aisenberg objasnila je kako je pregoreksija bolest, poremećaj i privremena psihoza'.

- One žene koje boluju od poremećaja u prehrani, proživljavaju još veći stres u trudnoći. To što nemaju kontrolu nad tijelom stvara im anksioznost - objasnila je. 

Povećana osjetljivost u trudnoći može izazvati poremećaj u prehrani, povraćanje ili izgladnjivanje. Čim se majka ne hrani normalno, trudnoća postaje rizična. Strahuje se da je broj trudnica koje boluju od pregoreksije i veći, ali žene ne žele priznati. Povraćanje, također, lako mogu pripisati jutarnjim mučninama. Mnoge oboljele imaju težak porod, ali pravi problem ima beba. Rađaju se neuhranjene, s retardacijama i manjkom vitamina koji može dovesti do ozbiljnijih stanja. Majke često ne mogu dojiti zbog dehidracije. Mogu, također, prenijeti loše navike na djecu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...