News

Komentari 12

Optužen je iznuđivač (36) koji je od Alemke Markotić tražio 100 tisuća eura u kriptovaluti...

Optužen je iznuđivač (36) koji je od Alemke Markotić tražio 100 tisuća eura u kriptovaluti...

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Borisa Š. koji je prijetio trima osobama, među njima i Alemki Markotić, tražeći od njih da mu svaki od njih uplati po 100.000 eura u kriptovaluti

Tužiteljstvo je preciziralo da je okrivljeni hrvatski i slovenski državljanin Boris Š. (36), od 30. rujna do 5. listopada, poslao poruke na e-mail adrese troje oštećenih hrvatskih državljana u kojima je od svakog zahtijevao da mu uplate po 100.000 eura u kriptovaluti.

Okrivljenik je u porukama uputio ozbiljne prijetnje oštećenicima ukoliko mu novac ne uplate do određenog datuma ili ga prijave policiji, dodalo je tužiteljstvo.

''Takvo postupanje je kod troje oštećenika izazvalo bojazan za njihov život, a okrivljenik u svojoj namjeri nije uspio jer su se oštećenici obratili policiji'', nadodalo je tužiteljstvo u priopćenju u kojem navodi samo dob okrivljenika.

Državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Među oštećenicima koji su primili prijetnje od 36-godišnjaka je i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Boris Š. je u prvom e-mailu članici stožera izrazio svoje nezadovoljstvo njezinim radom pritom ga ozbiljno kritizirajući. Ne bi li kompenzirao svoje nezadovoljstvo, od Markotić je zatražio novac. Markotić se za pomoć obratila policiji koja ga je unatoč promijenjenoj adresi stanovanja uspjela pronaći i prijaviti za prijetnje.

Najčitaniji članci