News

Komentari 10

Optužen za ubojstvo Saruna: Željka Melvana uhitili u Kninu

Optužen za ubojstvo Saruna: Željka Melvana uhitili u Kninu

Dug od 3000 kuna bio je motiv za ubojstvo Vedrana Marendića zvanog Sarun. Njega je, prema optužnici, ubio Željko Melvan kojeg su u Kninu priveli u srijedu rano ujutro

Policija je u Kninu uhitila Željka Melvana (39) kojeg sumnjiče za ubojstvo Vedrana Marendića (53) u lipnju prošle godine u Splitu.

Policajci su u rano jutro pratili automobil u kojem je Melvan bio suvozač, te su ga uhitili oko 5 sati na benzinskoj crpki u Kninu.

Kako doznajemo iz Policijske uprave šibensko-kninske, Melvan nije pružao otpor:

- Upotrijebljena su sredstva prisile, ali samo preventivno jer nije bilo pružanja otpora. Policija je imala obavještajna saznanja i znali smo da se u vozilu nalazi osumnjičenik. Što se tiče vozača automobila, radi se o bliskom članu njegove obitelji i samim tim nema osnova za kazneni progon te osobe - rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Nakon uhićenja Melvan je prije prevoženja u splitski zatvor zadržan u prostorijama kninske policije:

- Imamo saznanja o još nekim kaznenim djelima u kojima je uhićeni možda sudjelovao i u vezi toga se provode dodatni policijski izvidi. Nakon toga on će biti prebačen u splitski zatvor, rekla nam je Kosor.

Da podsjetimo, Melvan je optužen za ubojstvo Vedrana Marendića zvanog Sarun.

Dva dana prije ubojstva Melvan je Marendića posjetio u njegovoj kući, a ubio ga je zbog navodnog duga od 3.000 kuna, i to naočigled turista u samom centru Splita.

Švedski turisti ostali su šokirani dok su gledali kako Melvan Marendića ubada nožem, nakon čega ga je pljunuo i odrezao mu dio kose.

Pokušali su i pomoći nesretnom Marendiću, ali on je preminuo nekoliko dana kasnije u splitskoj bolnici.

I Marendić i Melvan otprije su bili poznati policiji. Marendić zbog dilanja droge, a Melvan zbog razbojništva, teških krađa, nanošenja tjelesnih ozljeda, prijetnji...

Policiji je bježao više od šest mjeseci dok konačno ninje uhićen u srijedu ujutro. Kako neslužbeno doznajemo, policija još nije pronašla nož kojim je ubijen Marendić.

Najčitaniji članci