Obavijesti

News

Komentari 276

Optužili udrugu Hrabro dijete: Hvala što lažete i obmanjujete

Optužili udrugu Hrabro dijete: Hvala što lažete i obmanjujete
7

Alen Kocić je kazao kako je doznao da je za Noru ukupno skupljeno 7,5 milijuna kuna, od čega je 575.000 dolara uplaćeno bolnici. Ne znaju gdje je ostatak novca

VIDEO

Roditelji malene Nore Šitum, te bivši tajnik i suosnivač udruge Hrabro dijete Alen Kocić obratili su se danas javnosti kako bi ispričali što se sve događalo s udrugom nakon Norine smrti. 

Naime, djevojčica je 7. veljače otputovala u Sjedinjene Države na liječenje. Iako je udruga Hrabro dijete i dalje pozivala da se uplaćuje novac za Noru, akciju su zaključili 9. veljače. Sav novac koji je uplaćen (za dodatne troškove Norina liječenja), više nije išao za Noru.  No, to nitko nije znao i ljudi su uplaćivali i dalje.

Nakon Norina sprovoda, roditelji su u sjećanje na svoju jedinicu, odlučili osnovati zakladu. Prije tri mjeseca dobili su izvješće iz Udruge, no samo do 9. veljače. Prema tom izvješću ostalo je oko 2,100.000 kuna, 9000 franaka i 45.000 eura.

Roditelji se pitaju koliko je novca od 9. veljače prikupljeno i gdje je taj novac završio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kocić je kazao kako je doznao da je za Noru ukupno skupljeno 7,5 milijuna kuna, od čega je 575.000 dolara uplaćeno američkoj bolnici, a gdje je ostatak to se ne zna. Tvrdi kako je sve bio smišljen plan i da je novac zamračen.

Posljednjih pet mjeseci Norina majka Đana Atanasovska molila je da joj se dostave papiri iz udruge Hrabro dijete, odnosno koliko je novca uplaćeno u humanitarnu akciju za njezinu kćer.

Na Đanino inzistiranje da javnost i ona imaju pravo znati koliko je novca uplaćeno na ime njezina djeteta, predsjednica udruge Jasminka Žužić ju je izbacila iz udruge kao člana. Izbačen je tajnik i suosnivač udruge Alen Kocić.

- Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro što ste učinili za mene i svu djecu od svega srca - poručila je Đana. 

Optužila je Žužić da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru Šitum. Ona i suprug pozvali su državne institucije koje se bave prevarama da iskoriste aparate koje imaju kako bi stali na kraj ovakvim stvarima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a