Obavijesti

News

Komentari 84

Optužnica protiv dva liječnika: Podređenu su prisilili na seks?

Optužnica protiv dva liječnika: Podređenu su prisilili na seks?

Optužnicom se terete 48-godišnjak i 65-godišnjak da su, zlorabeći svoj položaj nadređene osobe, imali seksualni odnos s oštećenicom zaposlenom u KBC Rijeka

VIDEO

Dvojica liječnika Kliničkog bolničkog centra Rijeka optužena su na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci za prisilne spolne odnose ostvarene zloupotrebom položaja i spolne odnose bez pristanka, odnosno silovanja od 2011. do 2016., nad tadašnjom zaposlenicom tog KBC-a, izvijestilo je ODO u Rijeci, ne navodeći identitet optuženih te o kojoj je ustanovi riječ.

U priopćenju se navodi da je ODO u Rijeci, nakon provedenog istraživanja, optužilo 48-godišnjaka za spolni odnos zloupotrebom položaja, na ljeto 2011. kao neposredno nadređene osobe nad tadašnjom zaposlenicom ustanove, protivno njenoj volji. 65-godišnjak iz te ustanove je optužen za tri kažnjiva djela prisilnog spolnog odnosa ostvarenih zloupotrebom položaja i još četiri silovanja nad istom zaposlenicom od prosinca 2011. do svibnja 2016., također u svojstvu neposredno nadređene osobe, izvijestilo je ODO.

Riječ je o dvojici kirurga riječkoga KBC-a, koje je za silovanja u kolovozu 2016. Državnom odvjetništvu prijavila mlada specijalizantica kirurgije. O tim događajima iznijela je opsežna svjedočanstva u novinama početkom 2017. navodeći da je sve što su joj činila dvojica starijih kolega prijavljivala čelnicima odjela, riječke kirurgije i ravnateljstva KBC-a, ali da nakon toga nije bilo nikakvih reakcija. Potom je dala otkaz u KBC Rijeka te otišla živjeti i raditi u Irsku.

Mlađem od dvojice optuženih kirurga je početkom 2017. onemogućen rad sa studentima na Medicinskom fakultetu u Rijeci nakon prijave studentice za spolno uznemiravanje tijekom nastave, a 2014. godine je dobio opomenu pred otkaz nakon provedenog službenog internog postupka temeljem prijave medicinske sestre zbog seksualnog maltretiranja, kako je navedeno u novinskim izvješćima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...