Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužnica u Čakovcu: Roditelji su zanemarivali četvero djece

Unatoč upozorenjima djelatnika Centra za socijalnu skrb, nisu brinuli o redovnoj prehrani djece, njihovim higijenskim potrebama i stambenim uvjetima, obući i odjeći, zdravstvenoj zaštiti i školskim obavezama

0 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo optužnicu protiv dvoje 31-godišnjaka zbog povrede djetetovih prava. Tereti ih se da su lani u listopadu i studenom u okolici Čakovca, kao roditelji četvero maloljetne djece, grubo zanemarili dužnosti njihovog podizanja, odgoja i obrazovanja.

Unatoč upozorenjima djelatnika Centra za socijalnu skrb, nisu brinuli o redovnoj prehrani djece, njihovim higijenskim potrebama i stambenim uvjetima, obući i odjeći, zdravstvenoj zaštiti i školskim obavezama.

Zbog toga su sva djeca lani u studenom izdvojena i povjerena udomiteljskoj obitelji. Okrivljenog 31-godišnjaka tereti se i da je lani 29. studenog u Paragu, tijekom terenskog obilaska socijalnih radnica, zaustavio njihovo službeno vozilo te počinio još jedno kazeno djelo povrede djetetovih prava, na štetu svog četverogodišnjeg sina.

Možda vas zanima i ovo:
Message