Obavijesti

News

Komentari 56

'Orban je Plenkovićev prijatelj koji svojata hrvatski teritorij, a Plenković mu daje našu naftu'

'Orban je Plenkovićev prijatelj koji svojata hrvatski teritorij, a Plenković mu daje našu naftu'
2

Čelnik SDP-a Davor Bernardić ponovno je pozvao građane na izbore kako bi smijenili lopovsku vlast te poručio: "Izađi i izaberi promjene". Nove ankete nije posebno komentirao navodeći da su najbolja anketa izbori.

VIDEO

Restart koalicija u središnjici SDP-a predstavila je program reforme pravosuđa. Među ostalim navaljuju donošenje Zakona o porijeklu imovine, stegovnu odgovornost za suce ali i njihovu sigurnosnu provjeru tijekom mandata, a ne samo na početku kao što je to danas slučaj. Kako bi se vratilo povjerenje građana u institucije plan im je ojačat položaj Uskoka, Pnuskoka, posebnih uskočkih odjela sudova i poreznog Uskoka, te ojačati pravo na pristup informacijama odnosno omogućiti objavu svih presuda.

- U Hrvatskoj je sve toliko upropašteno, uključujući i pravosuđe da nam treba novi početak. Zato SDP predlaže korjenitu nikad veću reformu pravosuđa, kao osnovni preduvjet razvoja. Politika za nas nije vlast, već odgovornost. Vlast u Hrvatskoj ne smije biti korumpirana, jer zbog korupcije mnogim mladim ljudima ukradena je budućnost, a starijima dostojanstvo - rekao je Bernardić. 

Bila je to prilika da čelnik SDP-a Davor Bernardić ponovno podsjeti kako je ova Vlada zbog sumnje u korupciju morala smijeniti 11 ministara.

POGLEDAJTE VIDEO: Restart koalicija u središnjici SDP-a predstavila je program reforme pravosuđa

- Korupcija je u Hrvatskoj sistemska pojava - ustvrdio je Bernardić.

Ponovno je pozvao građane na izbore kako bi smijenili lopovsku vlast te poručio: "Izađi i izaberi promjene". Bernardić je prokomentirao i svojatanje hrvatskog teritorija od mađarskog premijera Viktora Orbana

- Orban je Plenkovićev prijatelj, on svojata dijelove hrvatskog teritorija, a Plenković mu za nagradu isporučuje hrvatsku naftu u Budimpeštu. Takvu izdajničku politiku Hrvatska nije se vodila od vremena mađarona i Khuena Hedervary-a - ustvrdio je.

Nakon napada nije čuo sa SDP-ovim međunarodnim tajnikom i saborskim zastupnikom Domagojem Hajdukovićem.

- Žao mi je što se dogodilo Domagoju. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a dalje je sve na policiji - rekao je Bernardić. 

Na informaciju da hrvatski građani u Kanadi, ali i još nekim državama na srpanjskim izborima neće moći glasati, postavilo se pitanje može li to dovesti u pitanje legalnost samih izbora. Bernardić je uzvratio kako je ključni zadatak države, ali i Državnog izbornog povjerenstva osigurati svim našim građanima da izađu na birališta.

- To tražimo od vladajućih - kazao je. 

Ponovio je i da će Restart koalicija, pobijedi li na izborima, na prvoj sjednici Sabora donijeti Zakon o obnovi Zagreba. Na prijedlogu zakona, kaže, već rade stručnjaci, a cilj je da se građani vrate u svoje domove, da se pokrene građevinarstvo i zaustavi mešetarenje nekretninama. Osvrnuo se i na posljednja istraživanja rejtinga stranaka, a prema kojima je Restart trenutno prvi izbor građana. 

- Nakon 5.7 pobijedit ćemo na izborima i onda ćemo sastaviti stabilnu vladu. Jedina prava anketa su izbori. Nije zahvalno komentirati ankete. Mi smo u jednoj anketi imali da je HDZ trebao dobiti 6, a mi 2 eurozastupnika, po jednoj smo imali da je Kolinda predsjednica države - rekao je Bernadić. 

Postavilo se pitanje smeta li čelnika SDP-a kad ga nazivaju učenikom Milana Bandića, odgovorio je: 

- To je možda više pitanje za gospodina Plenkovića. Kao što znate Plenković i Bandić su u koaliciji. To je bila stabilna većina i osovina ove u povijesti najkorumpiranije vlade - kazao je Bernardić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima