Obavijesti

News

Komentari 219

Orepić objasnio kako su riješili slučaj pogibije sestara Filipović

Orepić objasnio kako su riješili slučaj pogibije sestara Filipović
1

Došli smo do imena desetaka osoba koje smo podvrgli poligrafskom ispitivanju i putem toga došli smo i do osobe koja je prouzročila tu prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama

VIDEO

U svibnju ove godine tugom izmoreni roditelji poginulih Višnje i Gordane Filipović obratili su se i kazali da devet i pol godina nisu uspjeli saznati tko je prouzročio smrt njihovih kćeri. Reagirao sam i formirali smo na razini Ravnateljstva namjensku skupinu koja je pristupila istrazi, na čelu s policijskim službenikom Antoniom Gerovcem - rekao je za Dnevnik Nove TV ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, komentirajući uhićenje osumnjičenog Roberta Žaje (46) kojeg se sumnjiči da je 15. prosinca 2006. prouzročio tešku prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović. 

Naveo je kako su u toj skupini sudjelovali policijski službenici iz tri policijske uprave, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke.  

- I evo, nakon pet mjeseci praktično riješili slučaj, što nas čini posebno ponosnim i zadovoljnim, jer ipak, devet i pol godina čekati za roditelje je bilo izuzetno teško i traumatično iskustvo - kazao je Orepić.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Zataškavanje? Na taj način ne možemo sada razgovarati'

Na pitanje je li za ovakvo odugovlačenje krivo eventualno zataškavanje u riječkoj policiji, Orepić je kazao kako se o tome u ovom trenutku na taj način ne može razgovarati.  

- Imamo činjenicu da smo tijekom istrage došli do nekih 132 Renaulta Clija tamne boje koje smo izolirali. Povezavši ih s poznatim dijelom registracijskih oznaka došli smo do desetaka imena i prezimena, osobe smo podvrgli poligrafskom ispitivanju i putem toga došli smo i do osobe koja je prouzročila prometnu nesreću s ovim smrtnim posljedicama. To je ono što u ovom trenutku možemo reći. Na razgovoru je gospodin priznao ono što je počinio. Na taj način smo riješili ovaj slučaj - kazao je Orepić. 

'Nije korektno sada govoriti o nečijoj odgovornosti'

Ipak, ministar se složio s konstatacijom kako je nelogično da je ono što se devet i pol godina nije uspjelo riješiti, sada riješeno u pet, šest mjeseci. 

- Mi ćemo povući jedan osvrt na prošla događanja, kako je sve to išlo, i izvući nekakve pouke, no u ovom trenutku govoriti o nečijoj odgovornosti s bilo kojeg aspekta nije korektno i ne treba na taj način promatrati stvar. Bitno je naglasiti zajedničko djelovanje policije, jedan američki pristup s namjenskom organizacijom snaga. To je očito jedna, da se tako izrazim, forma kojom ćemo pristupati daljnjem radu policije kako bismo složene slučajeve, kao što je bio ovaj, rješavali u budućnosti.- rekao je ministar unutarnjih poslova za Dnevnik Nove TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer