Obavijesti

News

Komentari 121

Mandatar: Evo što birači misle o izboru Tihomira Oreškovića

Mandatar: Evo što birači misle o izboru Tihomira  Oreškovića
7

Dnevnik Nove TV donosi istraživanje što građani misle o nestranačkom mandataru, što misle o činjenici da nema političkog iskustva, hoće li donositi odluke...

VIDEO

Dnevnik NOVE TV donosi ekskluzivno istraživanje što građani misle o prvom nestranačkom mandataru Tihomiru Oreškoviću, te između ostalog što misle o činjenici da nema političkog  iskustva, hoće li on biti taj koji će donositi ključne odluke Vlade i hoće li djelovati u skladu s  reformama MOST-a. Istraživanje je provedeno na 600 punoljetnih građana RH, a istraživanje je provela agencija Ipsos u vremenskom razdoblju 28.12.-29.12.2015.

Koliko su građani osobno zadovoljni izborom Oreškovića?

Tako je 56% birača zadovoljno, a njih 33% nije zadovoljno nestranačkim mandatarom.  Dok njih 11% ne zna, čak 91% birača Domoljubne koalicije zadovoljno je izborom, kao i 67 posto birača MOST-a. Očekivano birači Hrvatske raste su protiv sa 69%.

Građanima važno da mandatar  bude osoba izabrana na izborima

63% birača važno je da je mandatar osoba izabrana na izborima, dok za njih 33% to nije važno odnosno ne zna njih 4%. Ovo je izrazito važno biračima Hrvatske raste, što potvrđuje njih 82%, te većini birača Domoljubne koalicije odnosno njih 57%, ali i 53% birača MOST-a.

Izbivanje iz Hrvatske potencijalan problem za Oreškovića

Mandatar je živio u Hrvatskoj dvije godine, a izbivanje iz Hrvatske 54% birača vidi kao mali problem, dok za 41% birača ovo predstavlja veliki problem. Njih 5% ne zna odgovor na ovo pitanje. 

Financijaš koji će rezati državni proračun

72% birača smatra da osoba bez političkog iskustva ali s iskustvom vođenja financija u tvrtki može dovesti red u proračun, dok njih 24% smatra da to nije moguće. Pak 4% birača ne zna. Očekivano 90 % birača Domoljubne koalicije misli da će mandatar to dobro raditi, a 83% birača MOST-a, pa čak i 53% birača Hrvatske raste također misli da će to moći raditi. 

Premijer s malim autoritetom

Više građana odnosno njih 50% smatra da će autoritet mandatara, a i budućeg premijera nad ministrima i potpredsjednicima biti manji, dok 45% građana smatra da će taj autoritet biti veći. Njih 5% ne zna odgovor. Za  sada 78% birača Domoljubne koalicije misli da će mandatar imati autoritet. 

Reforme će provesti 

Većina birača odnosno njih 58% misli da će mandatar s ministrima provesti reforme, a da ih neće provesti misli njih 39 %. Ne zna njih 3%. Uz njega i uz reforme, sada je 90 % birača Domoljubne koalicije i 66% birača MOST-a. 

Vlada od četiri godine 

Većina birača odnosno njih 64% smatra da će vladajuća koalicija odraditi mandate do kraja, do 2019. godine.  Da će Oreškovićeva Vlada pasti smatra 31% birača dok ne zna njih 5%. Očekivano, 88% birača Domoljubne koalicije misli da će vladati do 2019., kao što to misli i 74% birača MOST-a. Tek 35% birača Hrvatske raste misli da će Vlada odraditi mandat do kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu