Obavijesti

News

Komentari 40

Đorđević: Samo veliki igrači trenera mogu napraviti velikim

Đorđević: Samo veliki igrači trenera mogu napraviti velikim
1

Ne trebam ništa izmišljati, dobro se sjećam kada smo mi mlađi igrači odrastali uz vas starije, još i dok je Krešo Ćosić bio izbornik, kaže Saša Đorđević

VIDEO

Kad bih počeo s rekapitulacijom karijere Saše Đorđevića, ovaj bi tekst postao nešto poput “Rata i mira”, zato ću biti ekonomičan. Ono čega se svi, ali apsolutno svi, ljubitelji košarke među njegovim silnim trofejima i velikim utakmicama sjećaju sigurno su trica za pobjedu Partizana u finalu Eurolige (tadašnjeg Kupa prvaka) protiv Joventuta ‘92. i trica za pobjedu SRJ nad Hrvatskom na EP-u ‘97., u prvoj međusobnoj utakmici po raspadu zajedničke države. Dodat ću još da je u finalu EP-a ‘95. ubacio 41 bod, da je vlasnik olimpijskog srebra iz ‘96., i da je uspio skupiti 61 minutu igre u Portlandu. No ovo nije rubrika “kucamo na vrata zaboravljenih sportaša” - Đorđević je ponovno na velikoj sceni nakon što je postao izbornikom košarkaške reprezentacije Srbije.

Express: Našao sam ga u Italiji, gdje je Đorđević ostao živjeti nakon završetka aktivne karijere, gdje je i vodio dva kluba (Milano i Treviso) u prvim trenerskim koracima.

- Za život sam izabrao sredinu u kojoj se ugodno osjećam, baveći se i poslovima koji nisu nužno vezani uz košarku. Uoči ove sezone zahvalio sam se na nekim ponudama, koje, iskreno, baš i nisu bile neke... Talijanska liga postala je druga razvojna liga za NBA - prva razvojna liga im je NBDL, a u Italiju dolaze mladi i jeftini Amerikanci, koji se kroz igranje ovdje formiraju, i odlaze u bolje sredine, gdje mogu više zaraditi. A zahvaljujući se na tim ponudama, ujedno sam se nadao da bi razvoj situacije mogao biti upravo takav kakav jest.

Express: Saša je dugo bio ‘tu negdje’, blizu reprezentacije, u svakoj kombinaciji, i uvijek pitan za mišljenje kao ugodan i elokventan sugovornik.

- Konkretna ponuda za preuzimanje reprezentacije postojala je još prije pet godina, dok je predsjednik Saveza bio Dragan Kapičić, a u pregovorima je sudjelovao i Bora Stanković. Na tu sam ponudu odgovorio otprilike: ‘Ne bojim se, ali kriterij izbora bivšeg košarkaša bez ikakvog trenerskog iskustva nije dobar ni pravilan’. Želio sam malo ‘ispeći zanat’ prije no što se toga prihvatim, moja je velika želja da ostavim trag kao izbornik. Da, cijelo sam vrijeme bio blizu, u kontaktu sa Savezom, i kad se Duda Ivković odlučio na povlačenje, kao prvi kandidat sam odmah rekao ‘naravno’. To je profesionalna pozicija, ugovor je potpisan na ‘dvije plus jednu’ godinu.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...