Obavijesti

News

Komentari 0

Osamdesete - zlatno doba u koje bi se mnogi od nas vratili

Osamdesete - zlatno doba u koje bi se mnogi od nas vratili
3

Osamdesete. Oni koji su ih proživjeli ponekad bi se rado vratili. A oni koji još nisu ni bili u planu budućih roditelja, slušaju o njima kao o 'zlatnim vremenima' izlazaka

VIDEO

Osamdesete. Oni koji su ih proživjeli ponekad bi se rado vratili. Oni koji su bili premali, žale što nisu bili veći. A oni koji još nisu ni bili u planu budućih roditelja, slušaju o njima kao o 'zlatnim vremenima'  izlazaka. Ljudi su bili povezaniji. Nije bilo Ipad-a, MP3 playera, mobitela, računala .  Najveći 'elektronski' domet bilo je u sobi na gramofonu pustiti ploču. Uvijek se znalo gdje će tko doći, koja su mu omiljena mjesta.  A kad se ekipa u kvartu okupila, uvijek je bio jedan koji je očaravao djevojke gitarom.

VIDEO

Glazbena scena je cvjetala . Veliki broj popularnih bendova iz tog razdoblja i dan danas su na listi omiljenih: Azra, Haustor, Ekaterina Velika, Šarlo Akrobata, Idoli, ali i Film, Prljavo kazalište i Bajaga . Mogli bi dugo tako nabrajati. Bilo je to plodno vrijeme za mnoge kvalitetne glazbenike.

Love je bilo manje nego danas, ali se više toga proživjelo i doživjelo. Išlo se po traperice u Trst i ponosno ih se nosilo na svakodnevnim izlascima. Nije bilo toliko izbora raznih pića pa je to pomoglo u jednostavnosti dobre zabave. Konjak je bio piće za one dubljeg pića, a najviše se uživalo u vinima, dobrom pivu i domaćoj rakiji.

VIDEO

Dva hrvatska grada, koji su i danas centar urbane kulture, prednjačila su u brojnim mjestima za izlaske: Rijeka i Zagreb . Omladinski klub 'Palach' u Kružnoj ulici u Rijeci bio je utočište alternativaca, punkera i rockera. Na relaciji Zvečka-Blato-Kavkaz odvijao se društveni život Zagreba. Izlazilo se u Kulušić, Saloon u koji su više išli 'šminkeri' i Jabuku koja je bila više za darkere.  Ako mislite da ste prestari za obnavljanje uspomena iz Jabuke, varate se. S pivom u ruci, čut ćete iste pjesme na koje ste plesali osamdesetih i dobro se zabaviti. Što čekate?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u