Obavijesti

News

Komentari 267

Milanović: Za svagda skidamo teret švicaraca iz života ljudi

Milanović: Za svagda skidamo teret švicaraca iz života ljudi
5

Vlada je na sjednici donijela i odluku o osiguranju novca u iznosu od 3,2 milijuna kuna kako bi se omogućio nastavak procesa preoblikovanja Imunološkog zavoda

VIDEO

Na početku današnje sjednice premijer Zoran Milanović je kazao da je Vlada pronašla rješenje problema za dužnike u švicarcima.

- Jednom za svagda skidamo teret švicaraca iz života mnogih obitelji. Dugo smo razmišljali što učiniti. Molim ministra financija  da već na sljedeću Sjednicu donese prijedlog kako bi ga Vlada mogla usvojiti da ljudima omogućimo da normalno žive. Da jedno nesretno i nespretno poglavlje novije hrvatske građanske povijesti, koje je opteretilo mnoge obitelji i živote, maknemo s dnevnog reda. Da ljudi mogu opuštenije živjeti i trošiti. Ovo će biti dodatan doprinos tomu. Ovo je ono što radimo za građane - izjavio je Milanović te dodao da će tako nastaviti i dalje raditi.

Milanović: Problem smo riješili, a nismo ga stvorili

Vlada je na sjednici donijela i odluku o osiguranju novca u iznosu od 3,2 milijuna kuna kako bi se omogućio nastavak procesa preoblikovanja Imunološkog zavoda i početak rada te tvrtke koja je od nedavno odlukom Vlade javna ustanova. Centar za restrukturiranje i prodaju će u ime i za račun RH osigurati novac od prihoda ostvarenih od prodaje udjela tj. dionica u tvrtkama u državnom vlasništvu. Tim bi se novcem isplatile tri zaostale plaće, nakon što je jedna zaostala plaća i doprinosi za četiri plaće uplaćeni.

- Prošli tjedan smo donijeli uredbu jer neisplata plaće za tri mjeseca u Imunološkom bi od 1. rujna mogla izazvati stečaj i potpuno zaustaviti proces preoblikovanja, a današnjom odlukom taj se proces nastavlja planiranom dinamikom - poručio je na sjednici Grčić.

- Problem smo riješili, a nismo ga stvorili - kazao je premijer Milanović na sjednici povodom današnje odluke o Imunološkom zavodu.

Izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju

Vlada je uredbama o izmjeni i dopuni Zakona o mirovinskom osiguranju, te o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, državni proračun za ovu godinu "podebljala" za ukupno 1,8 milijardi kuna, dok bi se u državni proračun zbog ove uredbe iduće godine trebalo sliti 175 milijuna kuna, a 2017. godine još toliko.

Vrdoljak: Smanjujemo administrativna opterećenja

Na dnevnom je redu i Prijedlog akcijskog plana za smanjenje administrativnog opterećenja gospodarstva.

- Smanjujemo administrativna opterećenja gospodarstva za minimalno 20%. Pojednostavljujemo pokretanje posla, gradnju, zaštitu na radu te sanitarne i zdravstvene uvjete - rekao je ministar Ivan Vrdoljak.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik