Obavijesti

News

Komentari 10

Osijek: Dekan studentima slao izborni program svoje stranke

Osijek: Dekan studentima slao izborni program svoje stranke
1

Dekan osječkog Elektrotehičkog fakulteta član je HSP-a dr. Ante Stračević smatra da nema ništa čudno u tome što je program stranke slao na e-mailove studenata

VIDEO

Elektronička pošta je kao poštanski sandučić. Ako su u mojem izbornom stožeru procijenili da i na adrese studenata treba poslati pismo s mojim izbornim programom, ne znam zašto je to čudno, rekao je Radoslav Galić, dekan osječkog Elektrotehničkog fakulteta, odgovarajući na pitanje o zloporabi email adrese koje studenti dobivaju prilikom upisa. Elektrotehnički fakultet u Osijeku pohađa 2200 studenata, a dekan Galić im drži predavanja iz sedam predmeta, linearna algebra, četiri matematike na stručnom i preddiplomskom studiju, matematiku za razlikovnu godinu i diskretnu matematiku.

Ako netko zna probleme školstva, onda sam to ja. I što je čudno u tome što sam studentima poslao kakva rješenja moja stranka i ja imamo za njihove probleme. Uostalom, do njihove elektroničke pošte svatko može doći, prije ili kasnije, i nije to nikakav problem o kojem sad treba galamiti na sva zvona, priča dekan Galić, nositelj liste HSP-a Ante Starčević u IV. izbornoj jedinici.

Galić se studentima, inženjerima i diplomiranim inženjerima Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku obratio pismom u kojem je naveo da "svakom srednjoškolcu treba osigurati zaposlenje ili besplatan upis na fakultet s besplatnim nastavkom studija za one studente koji redovito upisuju više godine. Ostali plaćaju u ovisnosti od broja nepoloženih ispita s mogućnošću da nakon novog uspjeha ponovo besplatno studiraju."

Ako želite možete se pridružiti da radite u HSP dr. Ante Starčevića, shvaćam da možete imati i drugu političku opciju ili se uopće ne baviti politikom, ali vas pozivam da podržite moj program i vjerujete da ću zastupati i vaše interese i da ćete glasati za prof. dr. Radoslava Galića te me preporučiti svojoj rodbini i prijateljima. Nezavisno kako će te glasati svakako izađite na izbore, poručio je dekan Galić svojim studentima.

Na dekanovo pismo reagirali su na lokalnom portalu upozoravajući na kršenje Zakona o zaštiti osobnih podataka koji izričito nalaže da se podaci ne mogu koristiti izvan okvira djelatnosti institucija bez odobrenja vlasnika

Dekan Galić im je odgovorio da se posljednjih dana sa svojim programom i političkim stavovima obraća raznim interesnim skupinama različitim sredstvima priopćavanja (konferencije za novinare, letci, razni plakati, oglasi, skupovi, neposredni razgovori i drugi načini).

- Imam svoje osobne-privatne i stranačke web stranice na kojima su različiti sadržaji, te stranice nemaju nikakve veze sa službenim web stranicama fakulteta. Između ostalog jednim letkom-dopisom se obraćam sadašnjim i bivšim studentima sa kojima stručno i pedagoški cijeli život radim. Ponosan sam ako me sadašnji i bivši studenti (kojih ima preko 35.000) podržavaju, pri tome razumijem da ima ponekih studenata koji drugačije misle i ja im ne zamjeram, svako ima pravo na svoje stavove - kaže dekan Galić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...