News

Komentari 0

Osijek smanjio cijene vrtića zbog pogoršane epidemiološke situacije s koronavirusom

Osijek smanjio cijene vrtića zbog pogoršane epidemiološke situacije s koronavirusom

Gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što je većina vijećnika prepoznala važnost ove odluke, te se još jednom zahvalio roditeljima na strpljenju, a djeci zaželio što više bezbrižnih dana u vrtićima.

Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo je prijedlog osječkog gradonačelnika Ivana Radića (34) o smanjenju cijene vrtića zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Naime, ovom odlukom mjesečna cijena smanjuje se za pojedinačne slučajeve zaraze koronavirusom, za pojedinačno izrečenu mjeru samoizolacije, ali i za samoizolaciju čitave skupine. Cijena se smanjuje za postotak razmjeran broju dana kada se ne koristi usluge vrtića.

Za izostanak od tri do pet dana cijena se smanjuje za 20 posto, a za izostanak više od 6 dana za 30 posto. Smanjenje se odnosi na prvi kvartal 2022. godine, odnosno na razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka.

Osijek je među nekolicinom gradova koji je zbog pogoršane epidemiološke situacije smanjio cijenu vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što je većina vijećnika prepoznala važnost ove odluke, te se još jednom zahvalio roditeljima na strpljenju, a djeci zaželio što više bezbrižnih dana u vrtićima.

Osijek ima 27 vrtića, a pohađa ih 3202 djece. Upisano je ove vrtićke godine 252 djece više, u 13 novih skupina, te su zaposlene 43 odgojiteljice. Kako bi svako dijete našlo svoje mjesto u vrtiću Osijek će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijaviti izgradnju tri nova vrtića i nadogradnju još dva.

Najčitaniji članci